Mensskydd

För att du ska känna dig trygg, bekväm och säker under din mens är det viktigt med ett bra mensskydd. Beroende på hur rikliga menstruationer du har, vad du ska göra och vad du föredrar för material finns det flera olika skydd att välja mellan. Vi har ett brett utbud av engångsartiklar såsom tamponger, trosskydd och bindor men även menskopp och menstrosor som går att rengöra och återanvända. Här hittar du hygieniska och effektiva produkter för att underlätta vardagen vid mens.

Läs mer

Olika typer av mensskydd

Mensen skiljer sig från person till person. Det gäller både dess längd och volym men också hur den upplevs. Vissa blöder väldigt lite medan andra har rikliga blödningar. Det är därför viktigt att hitta ett mensskydd som är optimalt för just dina behov. Vanligtvis är behovet större i början av menscykeln och minskar mot slutet. Av den anledningen kan det vara bra att vara utrustad med olika typer av mensskydd för att kunna anpassa sig under menscykelns gång. Upptäck vårt sortiment av olika mensskydd och hitta de alternativ som passar dig bäst.

Bindor med och utan vingar

En vanlig typ av mensskydd är bindor. Vissa bindor har vingar och ett högabsorberande skydd mot läckage. Denna typ passar bra under de första dagarna av menscykeln när blödningarna kan vara lite kraftigare eller under natten när man ska sova och vill slippa behöva oroa sig för läckage. Sen finns det också tunnare och lättare bindor som passar dig med lättare blödningar.

Tamponger

Tampong är ett populärt mensskydd som placeras inuti kroppen där den absorberar mensblodet. Det finns olika typer av tamponger, däribland ekologiska, probiotiska, och tamponger speciellt anpassade för att ha under natten. Eftersom tampongen sitter inuti kroppen syns den inte, förutom den lilla snöränden. Tampong är därför ett praktiskt och bra val om man till exempel vill simma eller bada med mens.

Trosskydd

Trosskydd är ett bra alternativ för dig som har lättare blödningar under din mens. Trosskydd påminner om bindor fast de är mindre och tunnare. Dessa finns också i modeller med eller utan vingar för extra skydd. Det går också utmärkt att använda trosskydd vid flytningar eller som komplement till tampong.

Menskopp

Du använder menskopp genom att vika ihop den och föra in den i slidan likt en tampong. När den har förts in, vecklas den ut automatiskt. Skyddet är format som en liten kopp och samlar ihop blodet samtidigt som den håller tätt. Menskoppen är ett populärt alternativ till mensskydd som tamponger och bindor. Den behöver bara tömmas två till fyra gånger per dygn och går bra att använda på natten. Det kan ta några cykler innan du har lärt dig handhavandet fullt ut men det är inte svårt. Läs mer om hur menskopp fungerar.

Menstrosor

Menstrosor ser ut och känns som vanliga trosor men är också ett bra skydd under din mens. Trosorna är bekväma, skyddar mot läckage och går att använda flera gånger om. Precis som med andra mensskydd så finns det olika storlekar, modeller med varierande absorption för att du ska hitta ett alternativ som passar dig.

Filtrera produkter

Visar 92 produkter

Kronans Apotek Tamponger Normal

Tampong, 16 st

Pris online29,90 kr

Natracare Tampong Super

Tampong, 20 st

Pris online59 kr

o.b. ProComfort Super Plus

Tamponger 16 st

Pris online32 kr

Natracare Binda Maxi Natt

Binda, 10 st

Pris online62 kr

Natracare Tampong Regular

Tampong, 20 st

Pris online57 kr

Natracare Binda Maxi Regular

Binda, 14 st

Pris online48 kr

Natracare Binda Ultra Super Vingar

Binda, 12 st

Pris online49 kr

Natracare Binda Maxi Super

Binda, 12 st

Pris online52 kr

Visar 30 av 92