Tillbaka till Om recept och läkemedel

Fullmakter

För att kunna se, beställa och hämta läkemedel och varor på recept åt någon annan måste du ha en fullmakt för den personen. Samma sak gäller om du vill att någon annan ska kunna se, beställa och hämta läkemedel och varor på recept åt dig. Då behöver du ge fullmakt åt den personen.

Ge ut en fullmakt

Du kan ge en fullmakt till någon annan, så att de kan hämta ut medicin till dig. Gör så här:

Online: För att fixa en ny fullmakt kan du logga in på "Mina recept". Där finns "registrera fullmakt" i menyn. Följ instruktionerna för att registrera en ny fullmakt. Be mottagaren att också logga in på kronansapotek.se via "Mina recept" för att samtycka till fullmakten inom 7 dagar.

I appen: Just nu kan du inte skapa nya fullmakter i appen. Du kan däremot registrera dem på webben och sedan handla med fullmakter som vanligt även i appen.

På apotek: Här nedan hittar du blanketter som du kan ladda ner, skriva ut och ta med till ett apotek. Fullmaktsblanketten kan lämnas in på valfritt apotek av antingen dig själv eller den person som får fullmakt av dig. Om fullmaktstagaren lämnar in blanketten måste han eller hon visa både sin egen och din legitimation.

En kvinna krokar arm med en äldre kvinna på en höstpromenad.