Tillbaka till Mens

Att bada med mens

Ser du fram emot en härlig semester med chans till bad i havet? Eller kanske en dag på badhuset med vännerna? Om du upptäcker att din mens sammanfaller med dessa planer behöver du inte oroa dig. Det går jättebra att bada även när du har mens. För poolbad är det klokt att använda mensskydd, men för havs-, sjö- eller hemmabad kan du känna dig fri att bada utan.

Kan man bada med mens?

Ja, att bada under menstruationen är inte bara möjligt, utan kan även vara fördelaktigt. Dina dagliga rutiner behöver inte störas av mens och du kan duscha och bada som vanligt. Bad och simning kan faktiskt lindra kramp och obehag som ibland följer med mensen. Om du föredrar att inte använda mensskydd när du badar hemma eller i naturen är det helt okej, men det kan vara bra att välja mörkare badkläder för att undvika fläckar. För den som planerar ett poolbad rekommenderas användning av mensskydd på grund av klorinet.

Aqua Block Tampon

En unik tampong speciellt anpassad för bad och simning med en vattentät barriär. Barriären motverkar att förorenat eller klorerat vatten tar sig upp i slidan och påverkar den naturliga balansen.

Senast uppdaterad 2024-04-03