Leverans, betalning och retur

Vi levererar till hela Sverige och du kan alltid välja minst ett leveranssätt som är gratis. Vilka leveranssätt du kan välja mellan beror på vad din beställning innehåller och adressen den ska levereras till. Vi jobbar aktivt med hållbarhet för att hela tiden minska vår klimatpåverkan för de leveranser vi gör till dig. Här hittar du information om alla leveranssätt från Kronans Apotek.

Fri frakt

Du kan alltid välja minst ett leveranssätt som är gratis. När du beställer receptvaror är alla leveranssätt gratis.

Receptvaror kommer fram snabbare

Vi prioriterar alltid hälsa. Därför kommer beställningar som innehåller receptbelagd medicin oftast fram till dig snabbare. Dessutom skickas de fraktfritt.

Hållbar frakt

Vi utlovar hållbar frakt. Med det menar vi att:

  • Alla fraktalternativ utom Click & Collect klimatkompenseras av transportören eller av oss själva. En del leveranser sker fossilfritt med elbil och cykel. Click & Collect är miljöeffektivt eftersom varorna skickas tillsammans med de vanliga leveranserna till apoteken.
  • Vi minskar våra emballage och förpackningsstorlekar så mycket som möjligt, för effektivare transport med så lite luft i paketen som möjligt.
  • Våra emballage är framtaget av FSC-märkt och återvunnen råvara från välskötta skogar. Emballaget är återvinningsbart så källsortera dem gärna.
  • Vi jobbar aktivt med hållbarhet på Kronans Apotek och har dialog med våra transportörer för att hela tiden minska vår klimatpåverkan. Vår målbild är att senast 2030 vara klimatneutrala.

Våra leveranssätt

Du ringer in, vi kommer ut

Så går det till: 1. Beställ dina varor eller läkemedel på telefon 0770-22 20 30
2. Bestäm tid för upphämtning
3. Hämta och betala med Swish utanför apoteket. Du kan också betala kontant eller med apotekskonto genom Payex. Mer information om Payex. Kom ihåg att ta med ID-kort för att legitimera dig när du hämtar din beställning.

Ring in, drive-in På vissa apotek kan du hämta dina varor utan att du behöver gå ur din bil eller hoppa av din cykel. Ring in på precis samma sätt och vi kommer ut till dig.

Mer om hur du ringer och hämtar samt vilka apotek det gäller

KronansApotekliggandelogo

Click & Collect på Kronans Apotek

Så går det till: Din beställning hämtas ut på ditt valda Kronans Apotek. Du får ett SMS inom 3 vardagar när paketet är klart att hämtas. Hämta inom 8 dagar.

Miljöeffektiv: Leveransen är ett miljöeffektivt alternativ, eftersom varorna skickas tillsammans med de vanliga leveranserna till apoteken.

KronansApotekliggandelogo

Click & Collect Express

Så går det till: Din beställning hämtas ut på ditt valda Kronans Apotek. Du får ett SMS inom 2 timmar när paketet är klart att hämtas. Hämta inom 8 dagar.

Miljöeffektiv: Leveransen är ett miljöeffektivt alternativ, eftersom varorna skickas tillsammans med de vanliga leveranserna till apoteken.

KronansApotekliggandelogo

Instabox paketskåp

Så går det till: Din beställning skickas med Instabox Express och levereras till det paketskåp du väljer. Det brukar ta högst 2 vardagar. Du ser leveranstiden när du gör din beställning.

När paketet är framme får du ett SMS med instruktioner. Hämta ditt paket inom 3 dagar med hjälp av BankID. Om ditt paket skulle vara för stort för att få plats i paketskåpet får du det istället med hemleverans.

Om du inte hämtar ut paketet efter 4 dagar behöver du boka en ny utkörning till ett paketskåp utan extra kostnad via Instabox. Om ingen ny utkörning har bokats inom 12 dagar returneras paketet.

Klimatkompenserad: Leveransen klimatkompenseras av Instabox.

Leveranssätt Instabox

Postnord brevlåda

Så går det till: Din beställning skickas till din brevlåda. Om paketet inte skulle få plats i brevlådan lämnas det vid dörren eller i en påse utanpå brevlådan och du får ett SMS om det. Du ansvarar själv för paketet efter att brevbäraren har lämnat det. Leveransen brukar ta 1-3 vardagar. Du ser tiden när du gör din beställning.

Beställningar som innehåller receptbelagd medicin kan inte skickas till brevlådan.

Klimatkompenserad: Leveransen klimatkompenseras av Kronans Apotek genom organisationen Vi-Skogen. Klimatkompensationen baseras på PostNords årliga utsläpp för Kronans Apoteks e-handelsleveranser.

Leveranssätt Postnord

Postnord ombud

Så går det till: Din beställning skickas till valfritt ombud eller PostNords paketskåp. Det brukar ta 1-3 vardagar. Du ser leveranstiden när du gör din beställning. Du får ett SMS när det är framme. Hämta inom 7 dagar. Legitimering krävs. Du behöver Bank-ID och PostNords app till PostNords paketskåp.

Klimatkompenserad: Leveransen klimatkompenseras av Kronans Apotek genom organisationen Vi-Skogen. Klimatkompensationen baseras på PostNords årliga utsläpp för Kronans Apoteks e-handelsleveranser.

Leveranssätt Postnord

Airmee hemleverans

Så går det till: Din beställning skickas med Airmee direkt till din dörr. Du väljer själv den dag som passar dig bäst när du gör din beställning. Leveranserna sker kvällstid mellan klockan 17.00 och 22.00 samt på helger. Du får SMS när paketet är på väg.

Klimatkompenserad: Leveranserna klimatkompenseras av Airmee. Många av Airmees leveranser sker fossilfritt med elbil och cykel.

Leveranssätt Airmee

Best hemleverans

Så går det till: Din beställning skickas med Best Hemleverans direkt till din dörr. Du väljer själv den dag som passar dig bäst när du gör din beställning. Leveranserna sker kvällstid mellan klockan 18.00 och 22.00 samt på helger. Du får SMS när paketet är på väg. Någon behöver vara hemma och motta paketet vid leverans.

Klimatkompenserad: Leveransen klimatkompenseras av Best

Leveranssätt Best

Betalning online

Vid beställningar online erbjuder vi betalning via Klarna. Du kan betala med bankkonto, faktura, betalkort eller Swish. Vi använder säkerhetslösningen 3D Secure för alla betalningar med bankkort.

Returnera varor vid köp online

Vid köp online kan du ångra ditt köp och returnera varor inom 14 dagar. Du kan göra på två sätt:

  1. Besök ditt närmaste Kronans Apotek och gör returen där. Det är ofta det bästa alternativet för klimatets skull, eftersom vi undviker onödiga transporter. Ta med dig din digitala följesedel som du fick via epost när beställningen gjordes. Där står all information som vi behöver för att göra returen, som till exempel ditt ordernummer.
  2. Kontakta kundservice och be om en retursedel så kan du skicka tillbaka paketet utan någon portokostnad. Vi kan skicka retursedeln via e-post, så du kan skriva ut den och fästa den på ditt paket. Om du inte kan skriva ut retursedeln själv så kan du visa upp mejlet hos postombudet. De kan då hjälpa dig att skriva ut den där.

När vi har tagit emot produkten eller produkterna kommer din faktura att rättas till. Om du redan har betalat kommer dina pengar sättas tillbaka på kontot.

Returnera varor vid köp i ett fysisk apotek

Om du har handlat i ett fysiskt apotek kan du returnera varan inom 8 dagar. Besök ett Kronans Apotek och ta med dig kvittot. Förpackningen får inte vara bruten.

Varor som inte kan returneras

En del varor kan inte returneras, av hälso- och hygienskäl. Det gäller varor som läkemedel (även läkemedel för djur), kylvaror, receptförskrivna varor, livsmedel inklusive kosttillskott, hygienartiklar, kosmetika och varor inom kategorin sex och lust.

Ångerblankett

Om du vill kan du använda dig av Konsumentverkets standardblankett i kontakt med kundservice. Du hittar ångerblanketten på Konsumentverkets hemsida.

Ej uthämtade paket

Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid ej uthämtade paket (returfrakt, expeditionskostnad etc.). Därför kan vi komma att ta ut en avgift om ett paket ej hämtas ut. Försändelsen ligger hos apoteken i 8 dagar eller hos postombud i 7 dagar. Andra liggtider för paket kan förekomma med andra leveranssätt. Observera att om du ångrar ett köp och vill returnera varan, måste du först hämta ut paketet och därefter returnera enligt beskrivning ovan. Ej uthämtade paket eller returer som innehåller receptbelagda eller receptfria läkemedel måste enligt lag och Läkemedelsverkets föreskrifter destrueras. Kronans Apotek kommer debitera kunden kostnaden för läkemedel i ej uthämtade, ej mottagna eller returnerade paket. Vid köp av receptbelagda läkemedel som inte hämtas ut, inte mottags eller returneras förbrukas receptuttaget för det aktuella läkemedelsköpet.

Varor med garanti

Om du har en vara med garanti och någonting går fel under garantitiden kan du besöka oss på ett fysiskt Kronans Apotek eller kontakta kundservice för hjälp.