Tillbaka till Kundservice

Leverans, betalning och retur

Vi levererar till hela Sverige och du kan alltid välja minst ett leveranssätt som är gratis. Vilka leveranssätt du kan välja mellan beror på vad din beställning innehåller och adressen den ska levereras till. Vi jobbar aktivt med hållbarhet för att hela tiden minska vår klimatpåverkan för de leveranser vi gör till dig. Här hittar du information om alla leveranssätt från Kronans Apotek.

Fri frakt

Du kan alltid välja minst ett leveranssätt som är gratis. När du beställer receptvaror är alla leveranssätt gratis.

Receptvaror kommer fram snabbare

Vi prioriterar alltid hälsa. Därför kommer beställningar som innehåller receptbelagd medicin oftast fram till dig snabbare. Dessutom skickas de fraktfritt.

Hållbar frakt

Vi utlovar hållbar frakt. Med det menar vi att:

  • Alla fraktalternativ utom Click & Collect och Skärgårdsleveranser klimatkompenseras av transportören eller av oss själva. En del leveranser sker helt fossilfritt med elbil och cykel. Click & Collect är miljöeffektivt eftersom varorna skickas tillsammans med de vanliga leveranserna till apoteken.
  • Vi minskar våra emballage och förpackningsstorlekar så mycket som möjligt, för effektivare transport med så lite luft i paketen som möjligt.
  • Våra emballage är framtaget av FSC-märkt och återvunnen råvara från välskötta skogar. Emballaget är återvinningsbart så källsortera dem gärna.
  • Vi jobbar aktivt med hållbarhet på Kronans Apotek och har dialog med våra transportörer för att hela tiden minska vår klimatpåverkan. Vår målbild är att senast 2030 vara klimatneutrala.

Våra leveranssätt

Du ringer in, vi kommer ut

Så går det till: 1. Beställ dina varor eller läkemedel på telefon 0770-22 20 30
2. Bestäm tid för upphämtning
3. Hämta och betala med Swish utanför apoteket. Du kan också betala kontant eller med apotekskonto genom Payex. Mer information om Payex. Kom ihåg att ta med ID-kort för att legitimera dig när du hämtar din beställning.

Ring in, drive-in På vissa apotek kan du hämta dina varor utan att du behöver gå ur din bil eller hoppa av din cykel. Ring in på precis samma sätt och vi kommer ut till dig.

Mer om hur du ringer och hämtar samt vilka apotek det gäller

KronansApotekliggandelogo

Betalning online

Vid beställningar online erbjuder vi betalning via Klarna. Du kan betala med bankkonto, faktura, betalkort eller Swish. Vi använder säkerhetslösningen 3D Secure för alla betalningar med bankkort.