Menstrosor

Menstrosor ser ut och känns som vanliga trosor men är också ett bra skydd under din menstruation. Trosorna håller dig bekväm, säker och går att använda flera gånger om. Precis som med andra mensskydd så finns det olika storlekar, modeller med varierande absorption för att du ska hitta en produkt som passar dig. Här hittar du menstrosor från Libresse och Lunette.

Läs mer

Vad är menstrosor?

Menstrosor är ett mensskydd i form av absorberande trosor som håller dig säker från fukt och lukt i upp till 10 timmar. Du behöver inte tänka på att byta skydd som du måste med exempelvis tampong eller binda, trosorna är speciellt anpassade för att användas under mens och ger dig ett bekvämt skydd hela dagen. Menstrosor ser ut som vanliga underkläder men är gjorda av ett material som absorberar blod och annan vätska, håller torrt och neutraliserar doft. Menstrosor finns i olika storlekar och modeller för att passa alla olika behov.

Hur länge kan jag ha menstrosor?

Du kan ha ett och samma par menstrosor i ungefär 8-12 timmar. Exakt hur länge du kan ha ett par menstrosor kan variera beroende på hur riklig mens du har och hur mycket absorption det är för just den modellen. De flesta menstrosor finns i olika modeller anpassade efter hur mycket du blöder under mensen.

Kan jag tvätta menstrosor?

Ja, menstrosor går att tvätta och återanvända flera gånger. Du tvättar dem i 40-60 grader, det enda som skiljer sig från vanliga underkläder är att du sköljer av dem med kallt vatten innan. Efter du har tvättat dem rekommenderar vi att låta trosorna hängtorka eller torktumlas i låg värme för att de ska hålla så länge som möjligt.

Kan jag bada med menstrosor?

I vårt sortiment finns i dagsläget inte menstrosor som är speciellt utvecklade för att bada med. Det går däremot bra att använda andra mensskydd när du ska bada under din mens, såsom tampong eller menskopp. Se hela sortimentet för mensskydd här.

Kan jag träna med menstrosor?

Det går att träna med menstrosor, det kan till och med vara mer bekvämt än andra mensskydd då de inte skaver och även håller helt torrt.

Filtrera produkter

Visar 8 produkter