Handla tryggt hos Kronans Apotek

Genom att skydda dig själv, andra och vår personal på apoteket bidrar du till att minska spridningen av coronaviruset. På Kronans Apotek hjälper vi till där vi kan. Här har vi samlat åtgärder som hjälper dig att handla tryggt. Det kan exempel vara genom att hjälpa en närstående hämta ut sina läkemedel och att stanna hemma om du känner dig sjuk.

Stanna hemma om du är sjuk

Besök absolut inte apotek om du har symtom. Du riskerar att smitta både personal och andra kunder i riskgrupper. Behöver du receptbelagda läkemedel kan du be en närstående hämta ut dem åt dig. Du kan också beställa dina receptvaror online.

Minska smittspridningen på apoteken

Om du är symtomfri och måste besöka ett apotek är du välkommen. Det finns angivet vid entrén hur många besökare som får vistas på apoteket samtidigt. Använd handdesinfektionen som finns vid ingången. Det hjälper till att skydda både dig och andra från smitta. Håll minst en meter avstånd till andra, både kunder och personal. Luta dig inte fram över disken och följ personalen uppmaning om hur du ska visa legitimation och betala. Om du måste hosta eller nysa, gör det i armvecket. Mer om smittspridning.

Låt oss hjälpas åt

Du ringer in, vi kommer ut

Vi vill att du ska känna dig trygg när du handlar hos oss på Kronans Apotek. Om du vill undvika att gå in på apoteket kan du nu istället ringa till oss och beställa apoteksvaror för avhämtning utanför. Mer om tjänsten Du ringer in, vi kommer ut.

Handla med fullmakt

Hjälp dina närstående i riskgrupper att hämta ut medicin. För att kunna se, beställa och hämta läkemedel och varor på recept åt någon annan måste du ha en fullmakt för den personen. Samma sak gäller om du vill att någon annan ska kunna se, beställa och hämta läkemedel och varor på recept åt dig. Då behöver du ge fullmakt åt den personen. Handla med fullmakt.

Få beställningen i brevlådan, paketskåp, eller hemkört

Vi levererar till hela Sverige och du kan alltid välja minst ett leveranssätt som är gratis. Vilket du kan välja beror på vad din beställning innehåller och adressen den ska levereras till. Se all information om leveranssätt.

Fråga Farmaceuten på telefon eller chatt

Undrar du någonting om dina mediciner, vilka läkemedel du kan ta ihop eller har du frågor om biverkningar? Våra farmaceuter finns tillhands för dig och svarar på alla frågor om dina läkemedel. Kontakta en av våra farmaceuter.

Senast uppdaterad 2021-01-13