Tamponger

Tampong är ett populärt och smidigt mensskydd. Det är ett bekvämt sätt att känna dig säker och det går att använda skyddet i alla vardagliga aktiviteter, vid träning och bad. Vilken storlek på tampong du ska välja är beroende på vad du tycker är bekvämt och hur rikliga blödningar du har under din mens. Här hittar du vårt sortiment av vanliga, ekologiska och probiotiska tamponger från bland annat vårt eget varumärke, OB och Natracare.

Läs mer

Hur sätter man in en tampong?

  • Se till att alltid ha rena händer när du sätter in en tampong
  • Ta ur den ur plastförpackningen
  • Det går bra att både sitta på toaletten eller stå med ett ben upp på toalettstolen när du ska sätta in en tampong, välj vad du själv tycker än lättast
  • För in den långt upp i slidöppningen
  • Tampongen ska inte kännas från utsidan, bara snöret ska synas

Vilken storlek ska man ha på sin tampong?

Tamponger finns i olika storlekar med varierande absorptionsförmåga. Det finns mindre tamponger för dig som inte blöder så mycket. Om du har rikliga blödningar kan du behöva en större. Vissa föredrar att börja med en storlek i början på mensen och sedan byta till en mindre när blödningen avtagit. Vad som passar dig bäst är beroende på vad du själv tycker är bekvämt.

Kan man sova med tampong?

Det går bra att sova med tampong. För att vara säker att inte läcka igenom i sängen kan du även täcka upp med en binda. Det du ska tänka på är att rekommendationen hur ofta du ska byta tampong är minst var åttonde timma, så om du sover längre än så är det bättre med endast binda eller menstrosor.

Kan man bada med tampong?

Ja, det går bra att bada med tampong. Det går bra att bada med vanliga tamponger men det finns också speciellt anpassade tamponger för vatten. Förutom tamponger är menskopp ett alternativ när du ska bada. Se hela sortimentet för menskoppar här.

Filtrera produkter

Visar 21 produkter

Filter

Kronans Apotek Tamponger Mini

Tampong, 100 st

Kronans Apotek Tamponger Normal

Tampong, 16 st

Kronans Apotek Tamponger Super Plus

Tampong, 16 st

ellen Probiotic Tampon Medium

Tamponger 12 st

o.b. ProComfort Super Plus

Tamponger 16 st

Kronans Apotek Tamponger Mini

Tampong, 16 st

Kronans Apotek Tamponger Super

Tampong, 16 st

Visar 21 av 21