Tamponger

Tamponger är ett populärt och smidigt mensskydd. Det är ett bekvämt sätt att känna dig säker och det går att använda skyddet i alla vardagliga aktiviteter, vid träning och bad. Vilken storlek på tampong du ska välja är beroende på vad du tycker är bekvämt och hur rikliga blödningar du har under din mens. Upptäck vårt sortiment av vanliga, ekologiska och probiotiska tamponger från bland annat vårt egna varumärke, OB och Natracare.

Läs mer

Vilken storlek ska man ha på sin tampong?

Tamponger finns i olika storlekar med varierande absorptionsförmåga. Det finns mindre tamponger för dig som inte blöder så mycket. Om du har rikliga blödningar kan du behöva en större. Vissa föredrar att börja med en storlek i början på mensen och sedan byta till en mindre när blödningen avtagit. Vad som passar dig bäst är beroende på vad du själv tycker är bekvämt.

Vanliga tampongstorlekar är:

Mini: Passar vid lättare mensblödning Normal: Passar vid lättare till måttlig mensblödning Super: Passar vid måttlig till kraftig mensblödning Super Plus: Passar vid kraftig mensblödning

Kan man sova med tampong?

Det går bra att sova med tampong. För att vara säker att inte läcka igenom i sängen kan du även täcka upp med en binda. Det du ska tänka på är att rekommendationen hur ofta du ska byta tampong är minst var åttonde timma, så om du sover längre än så är det bättre med endast binda eller menstrosor.

Kan man bada med tampong?

Ja, det går bra att bada med tampong. Det går bra att bada med vanliga tamponger men det finns också speciellt anpassade tamponger för vatten. Förutom tamponger är menskopp ett alternativ när du ska bada. Se hela sortimentet för menskoppar här.

Filtrera produkter

Visar 21 produkter

Kronans Apotek Tamponger Normal

Tampong, 16 st

Pris online29,90 kr

Natracare Tampong Regular

Tampong, 20 st

Pris online59 kr

Natracare Tampong Super

Tampong, 20 st

Pris online59 kr

Natracare Tampong Super Plus

Tampong, 20 st

Pris online69 kr

o.b. ProComfort Super Plus

Tamponger 16 st

Pris online32 kr

Natracare Tampong Regular Applikator

Tampong, 16 st

Pris online66 kr

Natracare Tampong Super Applikator

Tampong, 16 st

Pris online66 kr

Natracare Tampong Super

Tampong, 10 st

Pris online39 kr

Natracare Tampong Regular

Tampong, 10 st

Pris online37 kr

Visar 21 av 21