Tillbaka till Om oss

Information till nya och befintliga leverantörer på Kronans Apotek

Här har vi samlat all information som du som leverantör kan tänkas behöva.

Information in English

Kronans Apotek Supplier info 2024 in English Notification File, Kronans Apotek 2024

Ny leverantör till Kronans Apotek

Vi utvecklar kontinuerligt sortimentet utifrån våra kunders behov och vi är intresserade av nyheter som kan bidra till att öka kundnyttan för våra kunder. I oktober 2022 gick Apoteksgruppen och Kronans Apotek ihop i en gemensam joint venture. Det nya namnet är Kronans Apotek och nu hanteras revideringen samordnat.

För att presentera nya produkter till Kronans Apotek skickar du in aviseringsmall och presentationsmall produktnyheter till revidering@kronansapotek.se

Två produktprover skickas samtidigt till Kronans Apotek, Sortimentsavdelningen, Lindhagensgatan 116 (9 tr), 112 51 Stockholm. Vid intresse återkommer respektive sortimentsansvarig med sina kontaktuppgifter.

Revideringsprocess och tidsplan 2023/2024

  • Leverantör aviserar nyheter/produktförändringar till Kronans Apotek samt Oriola.
  • Kronans Apotek förhandlar och beslutar om preliminär listning
  • Oriola kvalitetsgranskar produkter
  • Kronans Apotek beslutar om listade produkter
  • Oriola informerar leverantör och lägger första order
Revidering, vecka och årAviserings- och kvalitetsunderlag till Kronans ApotekAviseringsunderlag till OriolaÅterkoppling listade produkter till leverantör

| V. 38, 2024 | 10 maj 2024 | 10 maj 2024 | V. 33 2024 | | V. 41, 2024 | 17 maj 2024 | 17 maj 2024 | V. 36 2024 |


Observera: Både Kronans Apotek och Oriola kommer strikt att följa ovan tidsplan. Om aviseringsunderlag och dokumentation eller artikel-masterdata inte inkommer i tid kommer de inte att beaktas i innevarande revideringsperiod. Leverantör får återavisera dem i nästa period. Revidering av produkter online som inte går via Oriola sker löpande.

Avisering och dokumentation till Kronans Apotek

1. Aviseringsunderlag till Kronans Apotek

Aviseringsmall 2024w41

Revidering gäller inte bara nyheter, utan även produkter som utgår eller uppdateras. Du använder samma aviseringsmall som används för nyheter. Tillvägagångssätt till ifyllnad av korrekt dokumentation finner du i försättsbladet i den bifogade Aviseringsmallen. Aviseringsunderlaget skickas till revidering@kronansapotek.se

2. Kvalitetsunderlag till Kronans Apotek

På uppdrag av Kronans Apotek ansvarar Oriola för kvalitetsgranskning av produkterna, följande dokumentation skall finnas:

  • Kvalitetsdokumentation
  • Artikelinformation och produktbilder via Validoo

Mallar finns på Oriolas Leverantörsportal. Där hittar du även mer information om tidplaner med mera. Saknar du inloggningsuppgifter, vänligen mejla till revideringoriola@oriola.com.

Samtliga underlag skickas till revidering@kronansapotek.se

3. Nyhetspresentation till Kronans Apotek

För nyhetslansering vill vi att ni fyller i mallen nedan med en kort produktinformation samt bild.

Presentationsmall för skönhet och kosmetik: Mall Sortimentnyheter Skönhet och Kosmetik (Microsoft PowerPoint Presentation)

Presentationsmall för OTC och hälsa: Mall Sortimentnyheter Hälsa & OTC (Microsoft PowerPoint Presentation)

Skickas till: revidering@kronansapotek.se

Produktpresentationen måste innehålla bild, usp-ar och annan information som ni anser att vi behöver ta del av för att ta beslut, eller som vi kan behöva för intern kommunikation.

4. Varuprov

Vid avisering av nyheter skickas alltid två produkter till Kronans Apotek, Sortimentsavdelningen, Lindhagensgatan 116 (9 tr), 112 51 Stockholm. Vänligen märk leveransen med namnet på din kontaktperson hos oss.

Aviseringsunderlag till Oriola

Mall finns på Oriolas Leverantörsportal. Där hittar du även mer information om tidplaner med mera. Saknar du inloggningsuppgifter, vänligen mejla till revideringoriola@oriola.com.

Masterdata och produktbilder via Validoo

Kronans Apotek får sin masterdata via Oriola. För att underlätta för leverantörer har Oriola valt att samarbeta med Validoo, då det är av högsta vikt med hög kvalitet, korrekt artikelinformation och rätt bilder.

För er som inte är kunder till Validoo idag bör ni teckna avtal för följande

  • Validoo Item för artikelinformationen
  • Validoo Q-lab för kvalitetssäkring av artikelinformationen
  • Validoo MediaStore för produktbilder

Via guiden som du hittar via denna länk: https://gs1.se/standarder-och-tjanster/validoo/ finns en kort genomgång om hur du tecknar avtal och kommer igång och använder Validoos tjänster.

För mer information om GS1 och Validoo besökwww.gs1.se och www.validoo.se. Vid frågor kontakta GS1/Validoo Kundservice, tfn: 08-50101010 och kundservice@gs1.se.

Övrig information

Är du osäker på hur det går till, och vad det är du behöver för att sälja produkter i apotekshandeln? En bra början är att läsa informationen som finns på bland annat: https://www.gs1.se/din-bransch/detaljhandel/apotek/

Sortimentsnytt

Viktigt för våra apotek är information om nya produkter. Vi arbetar med en intern skrift, Sortimentsnytt, som kortfattat beskriver nyheterna som lanseras på våra fysiska apotek. Mer information om Sortimentsnytt får ni i samband med en eventuell lansering.

Underlag som kommer in efter dessa datum, eller inte är ifyllda korrekt kommer inte att värderas av Kronans Apotek. Kronans Apotek kommer inte att återkoppla på produkter som har ofullständiga aviseringar. Se aviseringen som en offert, så var noga med detaljerna.

Senast uppdaterad 2020-08-16