Tillbaka till Om recept och läkemedel

Elektroniskt expertstöd – används för din trygghet

Du ska kunna känna dig trygg i din läkemedelsbehandling och kunna få ut det mesta av dina mediciner. Vi är experter på medicin och finns här för att stödja dig med det. Till vår hjälp använder vi Elektroniskt expertstöd (EES).

Vad är EES?

EES, Elektroniskt expertstöd, är ett datorprogram som vi på Kronans Apotek använder för att ge dig information som till exempel:

  • Om dina mediciner passar ihop med varandra
  • Om lämpliga/olämpliga doseringar
  • Om läkemedlen och doserna är anpassade efter din ålder
  • Om du har läkemedel med samma verkan

Därför används EES

Syftet med EES är att förbättra din läkemedelsanvändning så att du får så stor nytta som möjligt av din behandling. Farmaceuten gör alltid en professionell bedömning för att säkerställa att det går bra att expediera de läkemedel du vill hämta ut. EES hjälper farmaceuten att få en samlad bild av alla dina aktuella läkemedel, det vill säga även sådana som du har hämtat ut vid andra tillfällen. Med hjälp av EES ger vi dig tips på vägen för en ännu bättre läkemedelsbehandling.

Elektroniskt expertstöd

Få experthjälp på Kronans Apotek

Du kan alltid ställa frågor till oss. Du kan besöka något av våra apotek, kontakta oss via telefon eller bli uppringd. Om du vill ha djupgående rådgivning i avskildhet kan du boka in ett läkemedelssamtal hos oss.

Kontakta en farmaceut