MENY

Känslig hud – produkter som hjälper

Känslig hud är inte en hudtyp i ordets rätta bemärkelse. Du kan ha känslig hud oavsett om din hud är fet, torr eller av annan typ. Här hittar du tips och råd för hur du tar hand om din hy.  

En sak som alla med känslig hud har gemensamt är att den påverkas av externa faktorer som kyla, vind och temperaturförändringar.

I vissa fall är det ett medfött problem som går att lindra, men i de allra flesta fall handlar det om att huden har hamnat i en obalans. Det kan bero på allt från kemikalier som parfymer, bakterier som ger infektioner, allergiska reaktioner till fysiska omständigheter såsom temperaturväxlingar.

Alla produkter för dig med känslig hud 

Produkter för känslig hud

Synliga symptom är torr hud, rosacea, hudrodnad och fjällande och flagnande hud. Dessa kan göra att det kliar, svider eller orsakar andra obehagliga känslor. Reaktionerna är ofta oförutsägbara och kan dyka upp var som helst på kroppen.

Produkter för dig med torr hud 

Alla produkter för torr hud  

Beroende på orsak är behandlingarna olika. Många skonsamma produkter hjälper mot torr och flagnande hud, men är du osäker på orsaken (exempelvis allergi eller rosacea) eller om symptomen inte går över efter behandling, är det alltid rekommenderat att du kontaktar din vårdcentral eller hudläkare.

 

Senast uppdaterad 2019-02-18