Manlig ansiktsvård

En daglig hudvårdsrutin är lika viktig för män som för kvinnor. Hudtyperna dem emellan skiljer sig inte jättemycket, förutom att mannens hud är tjockare och har en kompaktare struktur. Här guidar vi dig till en enkel men effektiv hudvårdsrutin.

Fyra enkla steg

Här nedan går vi igenom i fyra enkla steg hur du bäst tar hand om din hud. 1. Börja med rengöring 2. Boosta med serum 3. Återfukta huden 4. Avsluta med behandlingar om du behöver det

Stegen utgår från vår grundrutin. Här kan du läsa mer om vår grundrutin för hudvård.

Närbild på en leende man. Foto.

Steg 1: Rengöring

Daglig rengöring är grunden för all hudvård. Det tar bort smuts och överflödigt fett och gör att huden kan andas. Genom att rengöra hyn två gånger per dag ger du också den efterföljande återfuktningskrämen förutsättningar att verka optimalt. Har du inte använt dig av ansiktsrengöring innan kommer du se stor effekt på kort tid.

Steg 2: Serum

Serum är utvecklat för att ge din hud en extra boost av näring och fukt. Serum innehåller mer aktiva ingredienser vilket gör att de går in djupare i huden än till exempel en hudkräm. Genom att kombinera flera olika serum kan man enkelt skräddarsy sin hudvårdsrutin och snabbare uppnå sitt önskade resultat.

Steg 3: Återfuktning

Efter att du rengjort huden och eventuellt boostat med serum är det viktigt att återfukta den. Precis som med rengöringen bör du återfukta huden minst två gånger per dag, morgon och kväll. En fuktighetskräm skyddar huden, ger den näring och ser till att den håller sig återfuktad under hela dagen. Har du en torr hud är återfuktning extra viktigt.

Steg 4: Behandling

Efter själva basen kan du lägga till andra produkter i hudvårdsrutinen för att uppnå det önskade resultatet just du strävar efter, exempelvis masker, peelingar, punktbehandlare. En typ av behandling som kan göras någon gång i veckan är en peeling, eller scrub. Ansiktsscrub innehåller små slipkorn som hjälper till att avlägsna döda hudceller. På så vis får du en riktigt grundlig rengöring av ansiktet. Använd alltid din ansiktsscrub på fuktig hud och skrubba extra noggrant kring hakan, näsan och mitten av pannan. Där bildas oftast pormaskar. Det räcker att skrubba ansiktet 1-2 gånger i veckan för att avlägsna döda hudceller.

Senast uppdaterad 2020-11-09