Manlig ansiktsvård

En daglig hudvårdsrutin är lika viktig för män som för kvinnor. Hudtyperna dem emellan skiljer sig inte jättemycket, förutom att mannens hud är tjockare och har en kompaktare struktur. Här guidar vi dig till en enkel men effektiv hudvårdsrutin.

Rengöring

Daglig rengöring är grunden för all hudvård. Det tar bort smuts och överflödigt fett och gör att huden kan andas. Genom att rengöra hyn två gånger per dag ger du också den efterföljande återfuktningskrämen förutsättningar att verka optimalt. Har du inte använt dig av ansiktsrengöring innan kommer du se stor effekt på kort tid.

Återfuktning

Efter att du rengjort huden är det viktigt att återfukta den. Precis som med rengöringen bör du återfukta huden minst två gånger per dag, morgon och kväll. En fuktighetskräm skyddar huden, ger den näring och ser till att den håller sig återfuktad under hela dagen. Har du en torr hud är återfuktning extra viktigt.

Skrubba ansiktet 1-2 gånger i veckan

En ansiktsscrub innehåller små slipkorn som hjälper till att avlägsna döda hudceller. På så vis får du en riktigt grundlig rengöring av ansiktet. Använd alltid din ansiktsscrub på fuktig hud och skrubba extra noggrant kring hakan, näsan och mitten av pannan. Där bildas oftast pormaskar. Det räcker att skrubba ansiktet 1-2 gånger i veckan för att avlägsna döda hudceller.

Senast uppdaterad 1604880000000