Intimhygien

Intimhygien är en viktig del i att ta hand om oss själva som inte bara bidrar till god hälsa, utan även till vårt välbefinnande och självkänsla. I en värld full av olika råd och produkter kan det ibland vara svårt att veta vad som är bäst för just dig. När du tar hand om ditt underliv är det viktigt att använda skonsamma och snälla produkter. Det finns olika typer av speciell tvätt, olja och kräm som vårdar, rengör och skyddar den känsliga huden i intimområdet. Här hittar du produkter från varumärken som DeoDoc, ACO och vårt eget varumärke.

Läs mer

Vad är viktigt att tänka på kring intimhygien för kvinnor?

För kvinnor är det viktigt att upprätthålla en balans i underlivets naturliga flora. Det betyder att det inte bara är fråga om renlighet, utan också om att värna om den naturliga balansen i underlivet. Överdriven tvättning, särskilt med starka tvålar eller intimprodukter med parfym, kan faktiskt störa denna balans och leda till besvär. Användning av milda, oparfymerade produkter rekommenderas så som:

  • Intimtvätt. En intimtvätt är utformad för att vara skonsam mot de känsliga områdena i underlivet. Den hjälper till att rengöra utan att störa den naturliga balansen av bakterier och pH-nivåer.
  • Intimolja. Intimolja är utformad för att ge fukt, skydd och lugna irriterad hud i det intima området. Intimoljan kan användas efter tvättning eller bad för att återfukta och lugna huden.

Vad är viktigt att tänka på kring intimhygien för män?

För män är det såklart också viktigt att tänka på renlighet. Att upprätthålla en god intimhygien bidrar till att förhindra obehag och infektioner. Det är bra att tvätta underlivet dagligen, men valet av produkter är också viktigt. Använd milda, oparfymerade tvålar eller speciellt framtagna intimtvättprodukter som är skonsamma mot huden och inte stör den naturliga balansen. Exempel på produkter kan vara:

  • Mild intimtvål. Välj en intimtvål som är speciellt utvecklad för underlivet. Produkter som exempelvis intimtvätt är utformade för att vara skonsamma och hjälpa till att bevara hudens naturliga skyddsbarriär.
  • Oparfymerad tvål. Det finns flera märken som erbjuder oparfymerade tvålar som är milda nog för intim användning. Se till att tvålen är fri från starka parfymer som kan irritera känslig hud.
  • Intimkräm. Efter tvättning kan det vara bra att använda en intimkräm för att återfukta huden och minska risken för irritation.

Filtrera produkter

Visar 86 produkter

DeoDoc Daily Intimate Wash Jasmine Pear 125ml

125 ML

Pris online239 kr

Plume Wash intimdusch

Flaska

Pris online134 kr

Visar 30 av 86