Intimtvål & intimtvätt

Uderlivet är en känslig sak. Det är viktigt att behålla bakteriefloran och det gör du bäst genom att tvätta ditt underliv med en särskild intimtvål. Vanlig tvål kan rubba pH-balansen oh torka ut huden och slemhinnorna hos både män och kvinnor. Du ska aldrig tvätta dig inne i vagina, bara de yttre delarna av underlivet.

Läs mer

Hur använder jag intimtvål?

En vanlig fråga är om man ska använda intimtvål? Att endast tvätta dig med vatten räcker för att ta bort bakterier och smuts. Men om du vill använda en tvål, ska du välja en skonsam intimtvål som är speciellt anpassad för underlivet. Det är viktigt att tänka på att även om du använder en intimtvål ska du endast tvåla in de yttre delarna, och inte tvätta dig inuti underlivet. Det är för att inte rubba ph-balansen.

Hur behåller jag pH-balansen i underlivet?

Ett normalt pH-värde för våra underliv är runt 4,5. Det är viktigt att inte rubba pH-balansen då det kan orsaka torrhet, klåda och illaluktande flytningar. Flytningar i sig är inget tecken på obalans, tvärtom. Det är ett sätt för underlivet att hålla sig rent. Det räcker oftast att tvätta de yttre delarna av ditt underliv en gång om dagen.

Om intimtvålen är för stark

En del tycker att även intimtvål är för starkt för det känsliga underlivet. Då kan det hjälpa att testa en skonsam intimolja. Här hittar du hela sortimentet för intimolja.

Filtrera produkter

Visar 18 produkter

DeoDoc Daily Intimate Wash Jasmine Pear 125ml

125 ML

Pris online239 kr

DeoDoc Daily Intimate Wash Violet cotton 125ml

125 ML

Pris online239 kr

DeoDoc Daily intimate wash Fragrance Free 125 ml

125 ML

Pris online239 kr

Multi Gyn Femiwash

Intimtvätt

Pris online109 kr

Visar 18 av 18