Allergi

Allergi är något som drabbar människor i alla åldrar. Lider du av pollenallergi, pälsdjursallergi eller matkänslighet? Vi har olika sorters allergimedicin anpassat för dina behov. Vid lindriga besvär räcker oftast antihistaminer men vid svårare besvär kan man behöva komplettera med nässpray eller ögondroppar. Hos oss hittar du också mat anpassad för dig med födoämnesallergi.

Läs mer

Allergitabletter mot pollen

Pollensäsongen är igång från tidig vår till sen höst. Under denna period är det många som drabbas av symtom som kliande ögon, trötthet, nästäppa och nysningar. Vi har flera olika typer av receptfria läkemedel beroende på vilken typ av pollenallergi och symtom du har. Det som är bra att tänka på är att alltid börja medicinera i tid innan säsongen kommit igång för att förebygga besvären. Här kan du läsa mer tips och råd om pollenallergi.

Vilken allergimedicin passar för barn?

Generellt ska du alltid vara extra försiktig när du ger läkemedel till barn, även om de är receptfria. För små barn under två år finns det olika typer av ögondroppar som kan lindra besvär vid allergi. Det är även en del nässpray som går bra att använda. För lite äldre barn från sex år går det bra att använda vissa mediciner med antihistaminer och kortison. Var noga med att alltid läsa instruktioner och bipacksedeln innan och se till så att doseringen blir rätt. Om ditt barn har allvarliga allergibesvär behöver du kontaka en läkare. Här kan du kontakta en av våra farmaceuter om du har frågor kring allergimedicin.

Kan jag ta medicin mot allergi om jag är gravid eller ammar?

Bara för att ett läkemedel är receptfritt innebär det inte att du alltid kan ta det om du är gravid eller ammar. Det finns dock flera allergitabletter som går bra att ta när du är gravid eller ammar. Det som kan påverka är exempelvis läkemedlets egenskaper, om läkemedlet passerar över moderkakan till barnet och vilken dos du ska ta. Var noga med att läsa bipacksedeln och följ instruktionerna samt rådgör med din barnmorska eller en farmaceut om du känner dig osäker.

Filtrera produkter

Visar 132 produkter

Visar 30 av 132