Allergitabletter

Att hantera allergier kan vara en utmaning, men det finns effektiva sätt att lindra symtomen. Allergitabletter, även kända som antihistamintabletter, är en av de mest använda behandlingsformerna för allergiska reaktioner. De fungerar genom att blockera effekterna av histamin, en kemikalie som kroppen frigör som svar på allergener, vilket minskar symtom så som nysningar, rinnande näsa, klåda och ögonirritation. Här hittar du vårt utbud av tabletter mot allergi.

Läs mer

Finns allergitabletter att köpa receptfritt?

Ja, det finns flera allergitabletter som går att köpa receptfritt. Receptfria allergitabletter finns anpassade för både vuxna och barn. När du väljer en allergitablett är det viktigt att läsa bipacksedeln och noggrant följa doseringsanvisningarna.

Allergitabletter för barn och vuxna

Det finns speciellt formulerade allergitabletter för barn. Att välja rätt allergitablett för barn krävs att du tar hänsyn till ålder och vikt, samt typen av allergisymtom de upplever. Det kan vara bra att rådgöra med en läkare, apotekspersonal eller prata med en av våra farmaceuter för att säkerställa att du väljer den mest lämpliga produkten.

Antihistamintabletter mot klåda

Antihistamintabletter är särskilt effektiva mot klåda, en av de mest irriterande allergisymtomen. De hjälper till att kontrollera symtomen genom att motverka histaminets effekter på kroppen. Utöver klåda kan dessa tabletter också lindra andra vanliga symtom associerade med allergier, såsom nysningar och irriterade ögon. Här kan du läsa mer om vad som händer i kroppen vid allergi.

Filtrera produkter

Visar 23 produkter

Visar 23 av 23