Antihistamin

Antihistaminer är en grupp läkemedel som används vid allergi mot exempelvis pollen, gräs, pälsdjur, kvalster och damm. De lindrar symtom såsom klåda, nysningar, rinnsnuva, hudutslag samt svullna och irriterade ögon. Här hittar du vårt sortiment av antihistaminer för vuxna och barn.

Läs mer

Vad är antihistaminer?

Antihistaminer är läkemedel som används för att blockera effekterna av histamin, ett ämne som frisätts av kroppen vid allergiska reaktioner. Genom att minska mängden histamin kan antihistaminerna lindra symtomen. Det är vanligt att antihistamin används vid pollenallergi. Här kan du läsa mer om pollenallergi.

Finns antihistamin att köpa receptfritt?

Ja, antihistaminer finns i receptfria läkemedel. Du kan enkelt beställa antihistamin online eller besöka ditt lokala apotek. Exempel på läkemedel med antihistaminer är:

  • Allegra
  • Livostin
  • Clarityn
  • Calma
  • Dymista
  • Cetimax
  • Cetirizin Sandozc

Här kan du se hela sortimentet för allergi.

Kan barn använda antihistaminer?

Innan man ger antihistaminer till barn är det bra att vara säker att besvären beror på allergi. Besök gärna en vårdcentral och få det diagnostiserat av en läkare. De flesta antihistaminerna kan ges till barn från en viss ålder, men se till att alltid läsa bipacksedeln innan användning.

Kan antihistaminer ge några biverkningar?

Precis som med all medicin kan antihistaminer ha vissa biverkningar. Biverkningar som rapporterats är trötthet, torr mun och yrsel. Tänk på att alltid läsa bipacksedeln och följa doseringsanvisningarna noggrant. Om du har några befintliga medicinska tillstånd eller använder andra läkemedel, rekommenderar vi att du rådfrågar en läkare eller apotekspersonal innan du använder antihistaminer. Här kan du prata med en av våra farmaceuter.

Filtrera produkter

Visar 19 produkter

Visar 19 av 19