Medicin mot pollenallergi

Varje år drabbas många av allergi under pollensäsongen. Hur mycket besvär man får kan variera beroende på hur mycket pollen som finns i luften och vilken typ av pollen man är känslig mot. Pollenallergi är inte farligt men ibland kan man behöva behandling för att minska sina besvär. På Kronans Apotek erbjuder vi ett stort utbud av både receptfria och receptbelagda läkemedel som hjälper dig med din allergi.

Läs mer

Receptfria läkemedel mot pollenallergi

Beroende på vilka besvär du lider av finns det olika typer av medicin. Oftast räcker det med receptfria läkemedel så som antihistamintabletter, nässpray eller ögondroppar. I vissa fall kan astmamedicin behövas för personer med astmabesvär.

Välj pollenmedicin efter symptom

För att lindra de olika symtomen av pollenallergi finns det flera receptfria läkemedel som kan vara till hjälp. Dessa läkemedel är utformade för att minska allergiska reaktioner och göra det lättare att hantera vardagen under allergisäsongen.

Här är några vanliga typer av receptfria läkemedel som används för att lindra pollenallergi:

Allergitabletter

Allergitabletter, eller pollentabletter, fungerar som basbehandling vid pollenallergi och tas under hela allergiperioden.

Nässpray

Nässprayer minskar inflammation i näsan, vilket kan lindra nästäppa, nysningar och rinnsnuva.

Ögondroppar

Ögondroppar som innehåller antihistaminer eller andra antiinflammatoriska ämnen kan lindra klåda och irritation i ögonen. De finns i olika varianter, både med och utan konserveringsmedel.

Mer om receptfri medicin mot pollenallergi

När du väljer receptfria läkemedel för pollenallergi är det viktigt att läsa bipacksedeln noggrant och följa doseringsanvisningarna. Om du har andra hälsotillstånd eller tar andra mediciner, är det klokt att rådgöra med en farmaceut eller läkare för att säkerställa att läkemedlet är lämpligt för dig. Det kan vara nödvändigt att prova sig fram för att hitta det läkemedel som fungerar bäst för just dig.

Läs mer om pollenallergi och ta del av våra bästa tips och råd inför och under pollensäsongen.

Filtrera produkter

Visar 43 produkter

Visar 30 av 43