Tillbaka till Sol

Tips på hur du får bäst resultat med brun-utan-sol

Tänk att gå barbent med en härlig solbränna året om. Allt du behöver är lite brun utan sol! Här bjuder vi på våra åtta bästa tips på hur du får bäst resultat av dina brun-utan-sol-produkter.

1. Skrubba någon dag innan

Det är lättare att få ett bra resultat om du har en ren och jämn hud att jobba med. Passa på att göra en lätt skrubb när du duschar några dagar innan du ska använda brun-utan-sol, för att ta bort gamla hudceller. Skrubba försiktigt så att du inte skrubbar bort friskt skinn. Kom ihåg att inte använda brun-utan-sol direkt efter att du har skrubbat huden. Det är bäst att vänta någon dag och låta huden vila.

2. Använd inte direkt efter hårborttagning

Det finns en risk för att du får ett ojämnt resultat efter att du rakat, vaxat eller epilerat dig, eftersom huden lätt blir irriterad vid hårborttagning. Vänta tills rodnaden har lagt sig innan du använder brun-utan-sol, helst 24 timmar.

1000x1000-ung-kvinna-BUS

3. Var återfuktad

Du ska helst börja flera dagar i förväg. Det är nämligen viktigt att få en riktigt bra bas för att slippa flammor, ränder eller vita fläckar. Torr hud blir en barriär som hindrar brun-utan-sol-krämer att tränga in. Eftersom vi lätt får torr hud på benen så behövs det lite extra jobb för att mjuka upp dem först.

Senast granskad 2021-08-13