Tillbaka till Ansiktsvård

Grundrutin för hudvård

Huden älskar rutiner och mår verkligen bra av att bli ompysslad varje morgon och kväll. En hudvårdsrutin kan se väldigt olika ut i hur många steg den innehåller. Vissa föredrar att endast använda rengöring och återfuktande kräm medan andra har en betydligt längre och detaljerad hudvårdsrutin. Viktigast är att du hittar den rutin som känns hållbar i längden och passar just dig och din hud.

Ha tålamod med dina produkter

När du har hittat en rutin som fungerar för dig är det viktigt att du ger produkterna en ordentlig chans. Det tar ett tag för huden att vänja sig och därför bör du inte ha så bråttom med att byta produkter om du märker att det inte blir någon skillnad direkt. Ofta tar det flera veckor innan en ny produkt visar något långsiktigt resultat, så ha tålamod.

Fyra enkla steg

Idag finns det otroligt många knep och produkter som rekommenderas för den ultimata hudvårdsrutinen. Men det behöver inte vara så komplicerat. Du kan klara dig minst lika bra med dessa fyra enkla steg:

  • Rengöring
  • Serum
  • Återfuktning
  • Behandling

Kom ihåg att det är rutinen som blir av som skapar resultat på lång sikt så börja smått, ha kul och anpassa din hudvårdsrutin efter dina unika behov.

1000x1000 ung kvinna smörjer ansikte

1. Rengöring

Huden i ansiktet utsätts ständigt av yttre påfrestningar. Därför utgör rengöringen grunden för en hälsosam hud och lägger en bra bas för efterföljande hudvårdsprodukter. Rengöring på kvällen tar bort överskottstalg, föroreningar, gamla hudceller, smink och solskydd. Rengöring på morgonen sveper bort gamla hudceller och överskottstalg som ansamlats under natten. Slarvar man med rengöringen så kan det lättare leda till finnar och igentäppta porer.

Tips

  • När du har rengjort ansiktet, kom ihåg att alltid använda en mjuk, ren handduk som du endast använder till ansiktet.
  • Om du använder mycket smink kan du behöva upprepa rengöringen en andra gång för att verkligen få bort all makeup.
Senast granskad 2023-04-19