Ansiktsvård

Hitta rätt rutin för just dig med hjälp av mild rengöring och mjukgörande återfuktning. Här hittar du flera bra produkter och kit som vårdar ansiktet. Välj mellan kända varumärken som bland annat ACO, Löwengrip, Lumene, Bulldog eller vårt eget märke Kronans Apotek. Använd filtreringen för att sortera fram den ansiktsvård som passar just dig.

Läs mer

Ansiktsvård för män

Hudtyperna mellan män och kvinnor skiljer sig inte jättemycket åt, förutom att mannens hud ofta är tjockare och har en mer kompakt struktur. Rengör och återfukta ansiktet dagligen. Återfuktning är särskilt viktig om du har torr hy. Någon gång i veckan kan det vara bra att göra en grundligare rengöring med peeling för att skrubba bort döda hudceller, vilket också hjälper återfuktande krämer att tränga in på djupet. Det finns flera rengöringsprodukter, återfuktande krämer och peelingprodukter för män, både parfymfria eller med doft.

Se hela vårt utbud av hudvård för män

Torr hy

Använd rengöring som är anpassad för torr hud och tvätta inte med för varmt vatten. Återfukta ansiktet, gärna i två steg med serum först och därefter en fet ansiktskräm. Det kan vara bra att peela ansiktet för att få bort döda hudceller som kan hindra fukten från att tas upp. Peela som mest någon gång i veckan.

Se hela vårt utbud av hudvård för dig med torr hy

Fet eller finnig hy

Tvätta ansiktet två gånger om dagen med mild rengöring, men tvätta inte för ofta eller med för starka produkter eftersom det kan få huden att producera mer fett. Rengöring med salicylsyra som är lätt bakteriehämmande passar bra för dig som lätt får finnar. Kom ihåg att även fet hud har behov av fukt. Använd hudkrämer som är anpassade för fet hy eller akne.

Känslig hy

Behandlingen för känslig hy beror på vad som orsakar den. Men var försiktig med vilka produkter du använder i din dagliga rutin och välj gärna parfymfria alternativ. Vi har produkter som är särskilt lämpade för till exempel rosacea, eksem och akne. Tveka inte att fråga oss om råd.

Mogen hy

När huden åldras förlorar den sin spänst och kan behöva återfuktas med både dagkräm och nattkräm. Många produkter är anpassade för mogen hy genom att både återfukta och verka uppstramande. Det är vanligt huden upplevs som mycket torr när den åldras, så det kan kännas skönt att återfukta extra mycket vid behov med djupverkande serum innan den vanliga dag- eller nattkrämen.

Filtrera produkter

Visar 1797 produkter

COSRX AC Collection Calming Liquid Intensive 2.0

Akne-toner, 125 ml

Pris online379 kr

COSRX Hydrium Triple Hyaluronic Moisture Ampoule

Ansiktsserum, 40 ml

Pris online389 kr

Visar 30 av 1797