Serum - ansiktsserum, fuktserum

En viktig del i din hudvårdsrutin är att använda ett bra serum. Det utgör en bra grund i din rutin och kan användas till olika syften. Vad som är det bästa serumet för dig beror på vad du vill behandla. Olika typer av ansiktsserum har olika egenskaper och ingredienser. Här hittar du serum från kända varumärken som The Ordinary, Aco, Eucerin och fler.

Läs mer

Vad är serum?

Ett serum tillför aktiva ingredienser till huden och kan till exempel behandla pigmentförändringar, orenheter, ålderstecken och torr eller känslig hud. Många använder även serum för att få mer glow och lyster. Ett serum tränger längre in i huden än en hudkräm och ger därför mer effektiva resultat samtidigt som det förhöjer resten av stegen i din hudvårdsrutin. Ett serum är både bra för synliga resultat och i förebyggande syfte.

Hur använder man serum?

Ett serum appliceras alltid efter rengöring men innan dag- eller nattkräm. Det räcker oftast med en droppe eller två då konsistensen är väldigt koncentrerad. Hur ofta du använder produkten beror på vilket typ av serum det är, men det räcker oftast att använda antingen morgon eller kväll. Det ersätter inte andra produkter utan används som en så kallad booster, eller komplement.

Vilket serum är bäst?

Som med all hudvård passar olika produkter beroende på vilken hudtyp du har och vad du vill uppnå. Om du vill jämna ut och skydda huden ska du använda ett serum med c-vitamin. Om du letar efter ett serum som behandlar ålderstecken rekommenderar vi ett med retinol eller retinoid. Du kan självklart kombinera flera olika serum, men det är en bra idé att läsa på innan du använder flera produkter samtidigt.

Fler tips och råd om hudvård.

Filtrera produkter

Visar 423 produkter

Visar 30 av 423