Magnesium

Magnesium är ett livsnödvändigt mineral som bland annat är bra för ämnesomsättningen, skelettet och immunförsvaret. Vi behöver alla få i oss rätt mängd magnesium genom hela livet och det får vi oftast genom den mat vi äter. Magnesium förekommer naturligt i mat som baljväxter, fullkornsprodukter och kött, fisk och skaldjur, men ibland kan man behöva ett tillskott av magnesium. Här hittar du hela vårt sortiment av magnesium i form av tabletter, kapslar och flytande.

Läs mer

Varför behöver vi magnesium?

Magnesium är en grundläggande mineral för kroppens välmående. Några av dess viktigaste egenskaper är:

  • Muskelavslappning
  • Nervsystemets funktion
  • Bra för ämnesomsättningen
  • Hjärthälsa
  • Benhälsa
  • Energiproduktion
  • Bra för immunförsvaret

Vilka olika typer av magnesium finns det?

Det finns flera olika former av magnesiumtillskott, inklusive magnesiumoxid, magnesiumcitrat och magnesiumglycinat. Det är viktigt att välja den form som passar dina behov bäst. Om du är osäker på dos eller form kan du alltid rådgöra med läkare, apotekspersonal eller prata med en av våra farmaceuter.

Kan jag få magnesiumbrist?

Det är ovanligt att man får magnesiumbrist, men kan i vissa fall uppstå om du har restriktioner inom din kost eller vid vissa sjukdomar. Magnesiumbrist kan visa sig i benskörhet, hämmad tillväxt och muskelsvaghet.

Hur mycket magnesium ska jag få i mig?

Som med de flesta kosttillskott, vitaminer och mineraler finns det ett dagligt rekommenderat intag att hålla sig till. Det är svårt att få i sig för mycket via endast kosten. Om du äter kosttillskott med magnesium hittar du alltid den rekommenderade dosen på förpackningen. För magnesium är 250mg per dag. Om du skulle få i sig mer än det, är det första symtomet du upplever diarré. Här kan du läsa mer rådgivning om vitaminer och mineraler.

Filtrera produkter

Visar 97 produkter

Visar 30 av 97