MENY

Hur får jag mindre torr hud? 

Torr hud är ett vanligt hudbesvär och beror ofta att huden har brist på fuktighetsbevarande ämnen. Torrheten kan även bero på en försvagad yttre fetthinna som gör att fukt i högre utsträckning avdunstar från huden. Oavsett anledning är en välfungerande rengörings- och återfuktningsrutin A och O för att bli av med besvären. Här hjälper vi dig att sätta ihop en fungerande rutin.

Använd rengöring för torr hud 

Har du torr hud är det viktigt att du inte använder rengöring anpassad för andra hudtyper. Torr hud är ömtålig och behöver skonsam rengöring, gärna i form av oljebaserade produkter.Tänk på att inte tvätta huden för ofta och inte med för varmt vatten eftersom vatten och värme är uttorkande. 

Se alla produkter för torr hud

Använd duscholja

Duschcreme har en tendens att torka ut huden. Ett bättre alternativ för dig med torr hud är att använda duscholja. Den rengör, återfettar på djupet och motverkar uttorkning. Duscholja kan med fördel användas i förebyggande syfte om du vet att du brukar få torrare hud under vissa årstider. 

 

Återfukta huden dagligen 

För bäst resultat bör återfuktning ske i två steg. Först ett serum som återfuktar den uttorkade huden på djupet – sen en fet ansiktskräm, gärna oljebaserad, som återfuktar hudens övre lager effektivt. Använd denna rutin morgon och kväll på daglig basis så får du successivt en mjukare och smidigare hud.

Få ut mest av återfuktningen genom peeling

Det är också bra att skrubba huden om den är torr. På så vis avlägsnar du döda hudceller och gör att dina återfuktningsprodukter effektivare går in i huden. Har du torr och känslig hud kan det vara värt att vara extra försiktig med vilka produkter du använder. En enzympeeling är mildare än till exempel en scrub med mekanisk peeling. Använd inte peeling för ofta. Någon gång i veckan räcker.

Senast uppdaterad 2019-02-14