Bronzer och solpuder

Bronzer och solpuder är sminkprodukter som används för att ge huden en solkysst och varm lyster. De finns i olika nyanser och konsistenser och går att använda på flera sätt, beroende på vilken effekt du är ute efter. Här berättar vi mer om hur du använder dem och om det är något du ska tänka på. I vårt sortiment hittar du produkter från varumärken som IsaDora, IDUN Minerals och Lumene.

Läs mer

Bronzer

En bronzer används vanligtvis när du lägger makeup för att efterlikna en solkysst glöd. Du applicerar det på de områden i ansiktet där solen naturligt skulle ge dig färg, exempelvis på kindbenen, näsryggen och pannan. Det kan också användas för att skapa konturer genom att skapa skuggor, till exempel under kindbenen eller längs käklinjen. Bronzers kommer i olika nyanser, från varma till kalla toner. Valet av nyans bör anpassas till din hudton.

Vilken konsistens har en bronzer?

Det finns både kräm- och puderbronzers. Krämbronzers ger ofta en mer naturlig finish och passar bra för torr hud, medan puderbronzers passar alla hudtyper och är lätta att använda. Prova dig fram för att hitta din favorit.

Solpuder

Solpuder är puderprodukter med vanligtvis en matt eller silkesfinish. De används också för att ge en solkysst look, men är generellt mer avsedda att användas över hela ansiktet för att ge huden en värmande effekt.

Innehåller solpuder SPF?

Vissa solpuder innehåller solskyddsfaktor (SPF), vilket kan ge ytterligare skydd mot skadlig UV-strålning, men det bör inte vara din primära solskyddsprodukt. Ska du vistas i solen bör du fortfarande använda solskyddsmedel under.

Hur påverkas min hud av bronzer och solpuder?

Du kan använda bronzer och solpuder dagligen om du vill. Välj produkter av hög kvalitet och ta bort dem ordentligt på kvällen. För personer med känslig hud kan vissa ingredienser i sminkprodukter vara irriterande, så det är viktigt att välja produkter som passar din hudtyp.

Filtrera produkter

Visar 18 produkter

Lumene Natural Glow Multi Stick Soft

Natural Glow Stick

Pris online199 kr

Isadora Bronzing Powder 46 Golden Tan

Bronzepuder, 10 g

Pris online159 kr

Visar 18 av 18