C-vitamin

C-vitamin bidrar till upptaget av det viktiga näringsämnet järn från maten och hjälper immunförsvaret att fungera optimalt. Vitamin C behövs också för bildning av kroppens brosk- och benvävnad och finns bland annat i citrusfrukter, melon, kiwi och flera grönsaker. Att ha brist på C-vitamin är ovanligt men ibland kan ett tillskott behövas. Här hittar du hela vårat sortiment av c-vitamin i form av kapslar, brus, pulver eller tuggtabletter.

Läs mer

Varför behöver kroppen c-vitamin?

Kroppen kan inte tillverka c-vitamin på egen hand, så vi måste få i oss det genom maten. C-vitamin har många positiva egenskaper. Det är viktigt för att bygga upp kroppens brosk- och benvävnad, hjälper till att ta upp järn från kosten och är även bra för att bibehålla ett starkt immunförsvar. C-vitamin fungerar även som en antioxidant vilket betyder att det skyddar cellerna i kroppen mot fria radikaler.

Hur mycket c-vitamin behöver man per dag?

Beroende på faktorer så som ålder, om du är gravid eller ammar behöver du få i dig olika mängd c-vitamin. För en vuxen person är det rekommenderade intaget 75 mg per dag. Om du är gravid eller ammar behöver du ett något större intag. C-vitamin finns naturligt i flera livsmedel men om du inte får i sig det kan det behövas koststillskott.

Hur märker man av brist på c-vitamin?

C-vitaminbrist är ovanligt, men det förekommer. Det kan då ge symtom som trötthet, irritation och att du känner dig svag.

Filtrera produkter

Visar 158 produkter

Visar 30 av 158