Great Earth VitalVision

Kapslar 60 st

275:-

Fri frakt
Finns i webblager.
Fler produkter från Great EarthAktuella erbjudanden
Kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn.
Innehåll per 2 kapslar (dagsintag) % av DRI
Vitamin C 500 mg 625
Vitamin E 268 mg a-TE 2233
Koppar 2 mg 200
Zink 25 mg 250
Tagetesextrakt 60 mg *
-varav Lutein 10 mg *
-varav Zeaxanthin 2 mg *
*Dagligt referensintag (DRI) har ej fastställts.

Det finns ett område mitt i ögats näthinna som kallas för gula fläcken. Den går även under namnet makula, och många människor drabbas av makuladegeneration (AMD) som är den vanligaste orsaken till nedsatt syn hos äldre personer. 
VitalVision innehåller en formula framtagen efter världens största studie på åldersrelaterade ögonsjukdomar, AREDS 2. Kapslarna innehåller de viktiga antioxidanterna lutein och zeaxantin som naturligt finns i gula fläcken, zink som bidrar till att bibehålla normal synförmåga, samt koppar, vitamin C och E för att skydda cellerna mot oxidativ stress. 

Om AREDS-studierna:
Den första AREDS-studien pågick under fem år och drevs av forskare på National Eye Institute i USA. I studien ingick ca 4 800 deltagare och resulterade i en 25% minskad risk för AMD-progression hos personerna med svår AMD. Senare kom AREDS 2-studien där forskarna gjorde vissa ändringar i formulan då de ansåg att det fanns ytterligare förbättringsmöjligheter, vilket sänkte risken att utveckla svår AMD med ytterligare 18%. 
AREDS 2-formulan rekommenderas av National Eye Institute för att minska risken för progression av åldersförändringar i gula fläcken.

Jämförpris 4:58/ST

EAN: 7350031364002