Ögondroppar mot allergi

Ögondroppar används för snabbverkande lindring vid allergi från luftburna allergener som pollenallergi, pälsdjurallergi eller kvalsterallergi. Hos Kronans Apotek hittar du ett brett sortiment av receptfria ögondroppar som hjälper vid ögonbesvär och allergiska symtom som röda, svullna, rinnande och kliande ögon.

Läs mer

Receptfira ögondroppar vid pollenallergi

Om du besväras av pollenallergi och har symtom som rinnande och kliande ögon brukar ögondroppar med antihistamin ge bra och snabb lindring. Det finns också andra typer av ögondroppar som innehåller kromoner. Denna typ av ögondroppar ska man helst börja med innan allergisymtomen uppstår och fortsätta använda under hela pollensäsongen.

Om du besväras av andra symtom som rinnsnuva, nästäppa eller klåda kan det hjälpa att kombinera ögondropparna med nässpray eller allergitabletter.

Mer om ögondroppar mot allergi

När du väljer receptfria ögondroppar mot allergi är det viktigt att läsa bipacksedeln noggrant och följa doseringsanvisningarna. Om du har andra hälsotillstånd eller tar andra mediciner, är det klokt att rådgöra med en farmaceut eller läkare för att säkerställa att läkemedlet är lämpligt för dig. Det kan vara nödvändigt att prova sig fram för att hitta det läkemedel som fungerar bäst för just dig.

Läs mer om allergier och ta del av våra bästa tips och råd.

Filtrera produkter

Visar 30 produkter

Visar 30 av 30