Vi har just nu mycket längre leveranstider och svarstider än normalt.

MENY

Sår, bett & stick

Skrubbsår och ytliga sår är vanliga, särskilt på sommaren när vi rör oss mer utomhus och bär mindre kläder. Här hittar du tips och produkter för rengöring och lindring av sår.

Sår

Skrubbsår och ytliga sår är vanliga, särskilt på sommaren när vi rör oss mer utomhus och bär mindre kläder. Ett sår ska rengöras noggrant med mild tvål och ljummet vatten eller med koksaltlösning. Om du inte har tillgång till rent vatten kan du använda Klorhexidin.Låt såret lufttorka lite innan du sätter på plåstret. Här hittar du plåster och produkter för rengöring och lindring av sår.

Läs mer om sår

Fästingar

Fästingar finns främst i skog och i högt gräs och kan bli aktiva redan tidigt på våren. Om du får en fästing så ska den tas bort så fort som möjligt. Lättast är det om du använder en pincett eller fästingplockare och drar rakt ut. Vrid inte. Tvätta sedan bettstället med tvål och vatten.

Läs mer om fästingar

Insektsbett

Insektsbett kan handla om allt från ett lättare stick av en mygga eller ett getingstick som kan göra rejält ont. Ett bett kan ge rodnad, svullnad och klåda. Oftast går det över av sig själv efter någon eller några dagar, men du kan lindra klådan och irritationen på huden under tiden. Badda med kallt vatten och försök att inte riva på bettet för risk för infektion. En Alsolprodukt kan också lindra din klåda. Om det är så att gadden sitter kvar så ska du snabbt ta bort den.

Läs mer om Insektsbett

Ärr & UV-skador

Har du ärr som du inte vill ska synas? Beroende på var det sitter och hur det ser ut så kan det också klia och ge obehag. Vi kan hjälpa till med ett urval av produkter som behandlar ditt ärr. Varför inte prova Remescar ärrstift som har utvecklats för behandling av gamla och nya ärr.

Läs mer om Ärr & UV-Skador