Hårborttagning på kroppen

I stort sett överallt där vi har hud, har vi också hår. Men om du inte vill ha kvar det, finns det olika lösningar och metoder som är anpassade för olika kroppsdelar. Här listar vi de vanligaste.

Rakning

Att använda rakhyvel ger en väldigt nära rakning. För att göra rakningen så skonsam som möjligt är det bra att använda en riktigt vass rakhyvel och rakgel eller raklödder. För en ännu närmare rakning kan du även göra en peeling innan du börjar, du får då bort döda hudceller som annars skulle kunna göra slutresultatet lite sämre. Skölj hyveln mellan dragen för att få bort löddret.

Se alla produkter inom hårborttagning

Vaxning och hårborttagningskräm

Att vaxa ger ofta ett mer långvarigt resultat eftersom du rycker upp håret med rötterna, men kan också upplevas smärtsamt. Det finns olika sorters vax. Strips brukar ofta ses som mer lättanvända. Du kan även använda en hårborttagningskräm men då är resultatet inte lika långvarigt.

Intim hårborttagning

Du kan både vaxa och raka för att ta bort hår på intima kroppsdelar. Vaxar du exempelvis bikinilinjen, tänk på att du har många blodkärl, och vid vaxning kan du få blåmärken om du inte gör helt rätt. Vid rakning, tänk på att använda rakgel som är anpassade för intimrakning. De är ofta mer skonsamma än vanligt lödder eller gel. Det är lätt att hårsäckarna blir irriterade och det är då du får röda prickar. Det finns återfuktande krämer som återfuktar och svalkar efter rakning, viilket kan göra hårsäckarna mindre irriterade.

Senast uppdaterad 2019-07-10