Tillbaka till Hårvård

Tips vid slitet hår

På sommaren är det sol, klor och salta bad som torkar ut och sliter på håret. På vintern är det kyla, mössor och höga kragar. Men det finns knep för att undvika det värsta slitaget. Här får du våra bästa tips för hur du håller ditt hår friskt och glansigt - året om.

Undvik att få slitet hår

  • Fuktigt hår är extra ömtåligt, så undvik att borsta håret när det är blött.
  • Försök att begränsa schamponering till max tre gånger per vecka – att skölja och återfukta med balsam räcker mellan tvättarna.
  • Använd en fuktgivande hårinpackning minst en gång i veckan. Vill du verkligen bjuda håret på en fuktboost kan du applicera inpackning på morgonen och låta verka hela dagen.
  • Duscha direkt efter bad i havet eller en pool, för att få bort salt och klor som kan missfärga och stjäla fukt ur håret.
  • Har du färgat hår? Välj hårvård med inbyggt UV-skydd för att skydda färgen mot solens strålar.
1000x1000 flicka i grönska. Foto.

Skydda ditt hår mot vinterkyla

Frissigt och elektriskt hår beror på att håret är uttorkat. Även mössor, halsdukar och jackor med höga kragar bidrar till att slita på håret. Att tillsätta generöst med fukt är första steget mot ett välmående vinterhår. Balsam efter varje hårtvätt och inpackning en till två gånger i veckan räcker långt. Är du mycket torr eller har klåda i hårbotten så finns både milda, oparfymerade schampon och specialprodukter som effektivt lindrar besvären.

Senast granskad 2020-06-09