4 tips för att ta hand om dina händer

Dina händer får arbeta varje dag och precis som ansiktet utsätts de för väder, smuts och andra påfrestningar. Det gör att de lätt torkar ut eller blir känsliga. Här ger vi fyra tips på hur du tar hand om dina händer.

Håll händerna rena

Att hålla händerna rena är det mest grundläggande inom handvård. Det är också viktigt för att undvika att smittas av virus. Handsprit hjälper till att döda bakterier och återfuktar huden och kan vara ett komplement till handtvättning. Men för riktigt rena händer behövs tvål och vatten.

Återfukta dina händer

Tvättar du händerna ofta eller kommer i kontakt med torra material, eller ibland bara torr luft kan du behöva hjälpa huden att återställa balansen. Återfuktande handkrämer återställer vattenhalten i huden och kan användas direkt efter rengöring eller när du känner dig torr.

Glöm inte att ta hand naglarna

Lika viktigt som att vårda händerna är att ta hand om dina naglar. Komplettera gärna med en återfuktande nagelbandsskräm i din handvårdsrutin. Den tar extra hand om dina naglar och håller dem friska. Var extra noga med detta efter att du har tagit bort nagellack.

Ta hand om och förebygg självsprickor

Är händerna riktigt torra kan de drabbas av självsprickor i handflator eller på fingertopparna. Dessa kan behöva extra omvårdnad. Det finns både plåster och krämer som är extra skonsamma.

Senast granskad 2020-03-09