Inkontinensskydd för män

Läcker det urin eller avföring mellan toabesöken innebär det att du lider av inkontinens. Det upplevs ofta som obehagligt men är vanligt, framför allt i lite högre ålder. Det är ovanligt att inkontinens beror på sjukdom, men om du är orolig ska du uppsöka sjukvården. Din vårdgivare kan också ofta ge dig information om hur du själv kan lindra din urininkontinens. Här hittar du olika typer av inkontinensskydd för män som går att använda både dag och natt.

Läs mer

Vilka typer av inkontinensskydd för män finns det?

Det finns olika varianter av inkontinensskydd. Det finns till exempel diskreta absorberande, luktneutraliserande inlägg som du lägger i kalsongerna. Det finns också underkläder för engångsbruk som absorberar urin och neutraliserar lukt. Vissa skydd är anpassade för användning på dagen, och vissa skydd är till för natten att lägga i sängen.

Vilket inkontinensskydd ska jag välja?

Det är viktigt att välja inkontinensskydd som absorberar den mängd du läcker. Du ska också känna dig bekväm med det skydd du väljer. För en aktiv livsstil kan det ofta passa bättre med engångsunderkläder än absorberande inlägg.

Är det skillnad på inkontinensskydd för män och kvinnor?

Män och kvinnor är olika rent anatomiskt och därav är det en viss skillnad på inkontinensskydden. Inkontinensskydd för män är skålformade för att passa över penis och pung, medan inkontinensskydd för kvinnor mer liknar trosskydd för att passa kvinnors underliv. Då män oftare lider av urininkontinens är skydd för män ofta skapade för att hantera större mängder urinläckage. Läs mer om inkontinens.

Filtrera produkter