Rakning och hårborttagning

Det finns många olika metoder för hårborttagning. Alla personers hårväxt är olika snabb och kraftig så det är bäst att hitta en rutin som passar för en själv. Med rätt produkter kan du slippa hudirritation i samband med exempelvis rakning och vaxremsor. Här hittar du ett brett sortiment av skonsamma produkter som används innan, under och efter hårborttagning.

Rakning med rakhyvel

Det är viktigt att alltid använda fräscha rakblad när du rakar dig. För att minska risken för utslag på huden efter rakning, mjuka upp med vatten och använd rakgel eller raklödder där du ska raka. Det finns rakhyvlar med olika egenskaper som passar olika typer av hår. Män har oftast grövre hår än kvinnor och vissa har känsligare hud än andra.

Intim hårborttagning

Vid hårborttagning på intima ställen är det väldigt olika vad man använder sig av för metod. För vissa passar det bäst att använda sig av rakhyvel medan vissa gillar att vaxa. Här kan man tänka på att använda produkter som är anpassade speciellt för intimrakning, då de ofta är mildare och mer skonsamma för huden. Det är lätt att hårsäckarna blir irriterade om man använder för starka produkter. Här kan du läsa mer om de olika metoderna för hårborttagning.

FILTRERA

SORTERING