Så slipper du myggbett i sommar

Myggspray, praktiskt roll-on eller varför inte en myggservett? Låt inte myggorna hindra dig från att mysa i parken, trädgården eller kanske vandra i skog och mark. Här får du några bra tips som kan hjälpa dig hålla de stickande plågoandarna borta.

Håll myggorna borta

Myggmedel i praktisk roll-on

Ett myggmedel i praktisk roll on-förpackning som ger ett effektivt skydd i minst 5–6 timmar. Godkänt att använda mot mygg, knott och andra stickande insekter. Minskar risken för bett av fästing. Dra över huden på de kroppsdelar du vill skydda. Ej för barn under 3 år.

Myggspray

En lättapplicerad myggspray som ger bra täckning av huden och effektivt skydd mot mygg i minst 8 timmar. För att minska risken för fästingbett måste exponerade hudytor täckas helt. Spraya där kläderna slutar för att hindra fästingarna från att krypa in.

Mygg- och fästingservett

Denna mygg- och fästingservett minskar risken för bett av fästing, mygg och knott. Den verkar effektivt och långvarigt även i tropiskt klimat. Används endast på mindre hudytor. 1 servett ska räcka för applicering på till exempel armar och ben. Används med försiktighet på barn.

slipp-myggen-767x767

När slutar myggbettet klia?

Kliande myggbett brukar gå över efter en eller ett par dagar. Men det är ju en klen tröst när man är helt galen och inte står ut en minut till. Vad kan man göra för att få bort kliet snabbare?

Det finns sätt att lindra klådan som verkligen fungerar. Du kan till exempel badda med alsolsprit eller alsolgel, och en liknande effekt kan du få genom att kyla bettet med en kylbalsam, med Salubrin eller en kall kompress. En receptfri kräm med hydrokortison lindrar klådan genom att dämpa den irriterade reaktionen, och en lokalbedövande salva som Xylocain bedövar även klådan.

Om du vet att du kommer att utsättas för de surrande flygfäna kan du motverka klåda redan i förväg med hjälp av receptfria allergitabletter med antihistamin.