Insektsbett och stick

Att få insektsbett är något som de flesta varit med om, speciellt på sommaren. När du fått ett insektsbett kan det klia och kännas irriterat. Huden kan även svullna upp och rodna, beroende på vad du blivit biten av. Den värsta klådan brukar gå över efter ett par dagar. För att få bort klådan ännu snabbare på ett smidigt sätt kan du använda alsolgel, kylbalsam eller badda med alsolsprit. Här hittar du vårt sortiment av produkter som hjälper dig ta hand om dina insektsbett.

Läs mer

Hur lindrar jag klådan efter insektsbett?

Genom att badda eller smörja in bettet med alsolsprit, kylbalsam eller aloe vera gel lindrar du den värsta klådan. Du kan även använda en kräm med hydrokortison eller xolycain. Klådan brukar försvinna av sig själv efter ett par dagar men det kan kännas jobbigt och irriterande när det kliar som mest. Om det är ett barn under två år som fått insektsbettet, rådgör med BVC eller vårdcentral innan du använder produkter med hydrokortison.

Hur förebygger jag insektsbett på bästa sätt?

Det finns flera sätt att förebygga insektsbett. Här kommer några tips:

  • Se till att ha på dig täckande kläder när du vet att du ska vara utomhus
  • Använd mygg- och fästingmedel på de ställen på kroppen du inte kan täcka med kläder
  • Tänk på att ha på dig ljusa kläder då insekter ofta dras till mörkare kläder

När är insektsbett farligt?

Ofta behöver du inte göra någonting när du blivit biten av en insekt. Besvären så som klåda, svullnad och irritation brukar lägga sig efter några dagar. Men det finns några saker du ska vara uppmärksam på. Om klådan blir värre istället för bättre efter ett par dagar och det börjar göra ont där du blivit stucken behöver du kontakta en vårdcentral. Det gäller även om du fått många stick samtidigt och det bivit en kraftig svullnad. Det är ovanligt att svenska myggor och insekter bär på farliga sjukdomar, men om du är utomlands och blivit stucken - var uppmärksam på hur du känner dig.

Filtrera produkter

Visar 43 produkter

Visar 30 av 43