Vi har just nu mycket längre leveranstider och svarstider än normalt.

MENY

Hållbarhet på Kronans Apotek

På Kronans Apotek är hälsa grunden i allt vi gör. Vi ser välmående som det mest värdefulla vi har och grunden till ett fullvärdigt liv.

Vår passion är att bidra till ett hälsosamt liv för alla. Därför jobbar vi för att alla människor, hela samhället och vår planet ska må bättre. Det gör vi genom rätt sorts produkter, tjänster och genom olika slags samarbeten – alltid med hälsa i fokus.

Vårt syfte är "health for life" och det genomsyrar allt vi gör.

Hallbarhet_03.jpg

Hållbarhetsområden

Hållbarhetsarbetet på Kronans Apotek utgår från FN:s globala hållbarhetsmål. Därtill har vi frågat våra medarbetare och kunder genom enkäter vilka områden som är särskilt viktiga för dem. På så sätt har vi tagit fram en grundlig hållbarhetsstrategi som också genomsyras av våra värderingar. 

 

Hållbarhetsredovisning

I Oriolas årsredovisning ingår också en hållbarhetsredovisning. Oriola är en koncern där Kronans Apotek ingår.

Läs årsredovisningen

Communication on Progress

Genom Oriola är vi anslutna till FN Global Compact, vilket innebär att vi följer tio internationella principer för ett ansvarsfullt företagande och rapporterar vårt arbete och våra framsteg till FN. 

Läs rapporten

 


Hållbarhetsinitiativ:

Den rätta medicinen

Felmedicinering är ett problem inom hälso- och sjukvården. Det är inte acceptabelt att flera äldre blir sjuka och till och med dör av läkemedelsrelaterade orsaker varje år. Vi vill sätta stopp för felaktig läkemedelsanvändning och därför startade vi initiativet Den rätta medicinen. 

 

 


Hållbarhetsinitiativ:

Hållbarhetsresan med Charlotte Kalla

Vi lanserar en hudvårdsserie i samarbete med Charlotte Kalla. Förutom att erbjuda effektiv hudvård så lägger vi stor vikt på miljö och hållbarhet under hela projektet. Vi bjuder med hela Sverige att få ta del av resan – från labb till hylla.