Mabs Bomull Reseknästrumpa

Svart XXL 1 par

Pris online149 krI apotek: 199 kr
Snabba leveranser
Finns i webblager.

Tillverkaren garanterar genom CE-märkning att produkten är säker att använda och uppfyller gällande krav.

Mabs Travel är en tunn och behaglig kompressionstrumpa i bomull särskilt framtagen för ge bra stöd på längre resor när du är stillasittande under längre perioder. Kan även rekommenderas till dem som tycker att det är svårt att få på sig kompressionsstrumpor på egen hand tack vare sitt tunnare material och med hög andel bomull. Strumpan är stickad i ett bekvämt, hållbart OEKO-tex certifierat material och av kompressionsklass 1 (15-21 mmHg) samt har en graderad kompression som är högst vid ankeln och avtar sedan upp mot knät. Strumpan har en behaglig mudd upptill som gör den bekväm över vaden. Stillasittande under låg tid ökar risken för svullna ben och blodpropp. Det gäller alltså inte bara vid långflygning utan också vid längre bil- och tågresor. Vid längre än fyra timmars flygresa ökar riskerna för blodpropp. Detta kan motverkas genom att använda mabs Travel. Kompressionsstrumpan ökar blodflödet i benen så att du kan känna dig pigg i benen hela dagen oavsett om du står, går eller sitter mycket. Finns i svart. När vi sitter eller står länge på jobbet är det lätt att ben och fötter svullnar upp och känns tunga, spända och ibland avdomnade, särskilt mot slutet av dagen. Även graviditet, övervikt och flygresor kan orsaka svullna fötter och ben, medan det i andra fall kan vara kroniska sjukdomar som ligger bakom. Oavsett orsak är det bra att veta att svullnaden kan motverkas och behandlas med motion och kompression med stödstrumpor. Även om du inte brukar ha problem med svullna ben och fötter är det bra att ha kompressionsstrumpor vid längre flygresor, eftersom långvarigt sittande i luften kan öka risken för blodpropp. Det gäller särskilt om du tillhör en riskgrupp, till exempel om du är gravid, äter p-piller, får hormonbehandling eller är över 60 år. Kompressionsstrumpor, eller stödstrumpor som de brukar kallas till vardags, är ett beprövat sätt att förebygga åderbråck och blodpropp. För att motverka och lindra effekterna av ett stillasittande eller stående jobb är det bra att ha på sig kompressionsstrumpor, som hjälper vadmuskelpumpen att pressa tillbaka blodet i venerna till hjärtat, där det får nytt syre innan det pumpas ut i kroppen igen. Medicinska kompressionsstrumpor erbjuder kompressionsterapi med medicinsk kompression klass I som har en vetenskapligt bevisad effekt. Medicinska kompressionsstrumpor bör inte förväxlas med övriga strumpor som har en lägre kompressionsnivå och ingen vetenskapligt evidensbaserad effekt.


För att hitta din strumpstorlek och för att passformen skall bli perfekt finns det tre mått du bör utgå ifrån (i nedan ordning):1) Omkretsen runt ankeln där den är som smalast (A). 2) Omkretsen runt vaden där den är som bredast (B). 3) Din skostorlek (C).

Storleksöversikt: Storlek S: Omfång ankel: 18-21 cm (A), Omfång vad: 28-34 cm (B), Skostorlek: 36-38 ( C), Strumpans längd: 33 cm Storlek M: Omfång ankel: 20-23 cm (A), Omfång vad: 31-37 cm(B), Skostorlek: 38-40 ( C), Strumpans längd: 36 cm Storlek L: Omfång ankel: 22-25 cm (A), Omfång vad: 34-40 cm(B), Skostorlek: 40-42( C), Strumpans längd: 39,5 cm Storlek XL: Omfång ankel: 24-27 cm (A), Omfång vad: 37-43 cm(B), Skostorlek: 43-44( C), Strumpans längd: 43,5 cm Storlek XXL: Omfång ankel: 26-29 cm (A), Omfång vad: 40-46 cm(B), Skostorlek: 44-47( C), Strumpans längd: 47 cm


Medicinteknisk produkt klass I, läs bipacksedeln noga innan användning.

Jämförpris 199 kr/PAR

EAN: 07350087737843

Upptäck flera produkter inom

Populärt just nu

Bronza Glow Drops

30 ML

Pris online369 kr

Våra egna vardagshjältar