Sportlov

Redo för ett aktivt sportlov?

Kanske ska du till fjällen, till solen eller bara ta det lugnt hemma. Hur du än spenderar ditt sportlov hjälper vi dig att ta hand om dig själv och hålla dig frisk. Här har vi samlat de viktigaste produkterna till sportlovet.

För dig som ska vara aktiv

Många väljer att aktivera sig på sportlovet genom skidåkning eller andra träningsformer. För att återhämta sig från all aktivitet är liniment och vätskeersättning bra att ha med sig. För den riktigt träningsintresserade är en pulsmätare ett effektivt verktyg som ger mer kontroll över träningen.

Fyll på med vitaminer och mineraler

Vitaminer och mineraler är nödvändiga för många saker i kroppen, bland annat immunförsvaret. Vi får i oss dessa via maten vi äter men ibland kan ett tillskott behövas. Under vinterhalvåret är det främst D-vitamin vi svenskar ofta får brist på. D-vitamin bildas i huden vid solexponering och under de mörka vintermånaderna får vi för lite solljus för att denna process ska fungera optimalt.

Förbered medicinskåpet

Det går aldrig att garantera att man håller sig frisk - oavsett hur bra man tar hand om sig. Och om någon i familjen trots allt blir sjuk under lovet är det bra att redan på förhand ha medicin redo.

Undvik torr hud

Kallt klimat innebär torr luft och befinner du dig i Sverige eller på annan kylig ort kommer du sannolikt att drabbas av torr hud. Se till att ha mjukgörande krämer hemma eller med dig på resan så slipper du besvären med flagnande eller kliande torr hud.

För dig som ska till värmen

Ska du istället till varmare breddgrader är det viktigt att du skyddar huden mot de starka solstrålarna så du att inte bränner dig. Kom ihåg att smörja dig regelbundet och var noga med områden som är med mer utsatta - till exempel näsa, axlar och nacke.