Dagen efter piller, akut p-piller

Om du haft oskyddat sex eller kondomen till exempel har gått sönder, kan dagen efter-piller användas för att förhindra graviditet. Det fungerar genom att stoppa eller skjuta upp ägglossningen och ska tas så snabbt som möjligt efter samlaget. Här hittar du dagen efter piller, som också kallas akut p-piller, som Norlevo, Levodonna och ellaone.

Läs mer

Vad ska man tänka på när man tar akut p-piller?

När du köper akut-p-piller, även kallat dagen efter piller är det också bra att veta att olika piller fungerar olika lång tid efter genomfört samlag. Beroende på piller måste man ta det 3 eller 5 dagar efter för att det ska ha effekt. Det är viktigt att tänka på att det inte är med 100% säkerhet som graviditeten hinner stoppas, då ägget redan kan ha hunnit bli befruktat. Dagen efter piller bör inte ersätta andra former av preventivmedel och ska tas så sällan som möjligt.

Kan man få biverkningar av dagen efter piller?

Att ta ett akut p-piller kan påverka din mens. Det är vanligt att menstruationen kommer innan eller efter det vanliga datumet, och även att man får en mellanblödning. Det är också vanligt att man får ont i magen, illamående eller huvudvärk. Var noga med att läsa bipacksedeln innan du tar läkemedlet, då det kan påverkas av ditt vanliga preventivmedel. Fråga en av våra farmaceuter om du har frågor.

Filtrera produkter

Visar 5 produkter