Solskydd och solkräm

Skydda dig mot solens UV-strålar med ett bra solskydd. Om du råkar bränna dig, vårda huden efteråt med after sun eller ett svalkande kylbalsam. Här hittar du solskydd för barn och vuxna från flera kända varumärken som ACO, Biotherm och La Roche-Posay. Välj en mousse, spray eller kräm som skyddar kroppen, ansiktet eller läpparna. Använd filtreringen för att hitta just det som du letar efter.

Läs mer

Välj rätt solskydd

Solskydd finns i flera konsistenser och skyddar på olika sätt. Vilken sorts solskyddsfaktor du ska välja beror på flera faktorer som till exempel hudtyp, var du befinner dig och vad du ska göra. Är du till exempel på badsemester är det viktigt att välja ett solskydd som är vattenresistent. Dessutom finns det produkter som är särskilt anpassade för den tunna huden i ansikte och dekolletaget. Här får du guidning till den bästa solkrämen för dig.

Hög solskyddsfaktor

Välj en högre solskyddsfaktor än vanligtvis om det är i början av säsongen eller om du reser till länder med högt UV-index. Var extra försiktig mitt på dagen då solens strålning är som starkast. Ett tips är att även kontrollera dina läkemedel, så att de inte gör att huden blir extra känslig för sol.

Solskydd för ansiktet

I ansiktet har vi känsligare hud än på kroppen. Därför är det viktigt att välja en solkräm med hög solskyddsfaktor. Solkrämer som är till för ansiktet är även ofta mer vårdande och fuktgivande. Vi har flera olika produkter för olika behov med skydd upp till 100 spf.

Solskydd för barn

Det är extra viktigt att barn har en hög solskyddsfaktor. För att det ska blir lätt att applicera har vi flera olika varianter på solskydd så som spray, mousse, roll-on och kräm. Tänk även på att inte låta barnen exponeras för solen under de starkaste soltimmarna och se till att använda täckande kläder.

Olika typer av solskydd

Kräm: Ett solskydd med lite rikare konsistens.

Lotion: En helkroppsprodukt som är tunn och lätt att applicera och går snabbare in i huden än en kräm.

Mousse: Även den en helkroppsprodukt. Enda skillnaden mot lotion är att vissa tycker att mousse är lättare att applicera. En del har även kylande effekt.

Spray: Finns både som vatten- och lotionbaserad. Den behöver smörjas in, men konsistensen gör det lättare att smörja in till exempel en hårig bröstkorg.

Stift: Finns i riktigt höga faktorer och är tänkt för små områden där du lätt kan applicera ofta, som läppar, näsa och kindben, t.ex. när du är på sjön.

Filtrera produkter

Visar 241 produkter

Visar 30 av 241