Torr och känslig hud

Om din hud har för lite av de fuktgivande ämnen som brukar finnas i huden kan den bli torr. Torr hud är mer ömtålig och kan ge symtom som att det kliar, rodnar och känns irriterat. Beroende på vilken typ av besvär du har finns olika produkter för olika behov. Vissa produkter kan användas varje dag och vissa ska användas under en viss period. Här hittar du mängder av mjukgörande produkter som underlättar för dig med torr hud.

Läs mer

Hudkräm för torr hud

Beroende på vad du har för besvär finns olika typer av hudkrämer. En kräm med fuktbindande och reparerande egenskaper är ett bra alternativ. Det är vanligt att man får torrare hud på vintern, då luften är mer torr - både utomhus och inomhus. Se till att smörja in dig extra mycket under dessa perioder och försök att inte utsätta huden för påfrestningar. Det kan vara parfymerade produkter, att du tvättar dig ofta med tvål eller saker du kan vara överkänslig mot. Vissa krämer för torr hud ska användas begränsat, så tänk på att alltid läsa bipacksedeln.

Duscholja för torr hud

Ett bättre alternativ än duschcreme för dig med torr hud är duscholja då duschcreme kan bidra till att torka ut huden. Oljan lämnar huden återfuktad, len och mjuk. Duscholja kan användas i förebyggande syfte då det motverkar uttorkning.

Torr hud på barn

Nyfödda och små barn får ofta väldigt torr hud. Ofta behövs det inga speciella produkter för att behandla bebisars hud, utan det handlar mer om att skydda huden från saker som kan irritera. Det kan exempelvis vara parfymerade produkter så som viss tvål eller tvättmedel. Se till att alltid välja oparfymerade och milda produkter. Här kan du läsa mer om hudvård för barn.

Filtrera produkter

Visar 121 produkter

Cerave Repair Ointment

Gelkräm 50 ml

Pris online129 kr

Visar 30 av 121