Mabs Knästrumpa Med Öppen Tå

Storlek 2, 1 par

Pris online129 krI apotek: 159 kr
Snabba leveranser
Finns i webblager.

Tillverkaren garanterar genom CE-märkning att produkten är säker att använda och uppfyller gällande krav.

Mabs Care är en strumpa i mjuk naturfärgad bomull som passar dig som vill ha en kompressionsstrumpa med öppen tå. Strumpan är stickad i ett bekvämt, hållbart OEKO-tex certifierat material och av kompressionsklass 1 (15-21 mmHg) samt har en graderad kompression som är högst vid ankeln och avtar sedan upp mot knät. Kompressionsstrumpan ökar blodflödet i benen så att du kan känna dig pigg i benen hela dagen oavsett om du står, går eller sitter mycket. Detta kan exempelvis vara för att ha möjlighet att inspektera sin fot eller vid problem med tårna. Finns som naturfärgad i storlekarna 1 till 7.Du kan klippa av Mabs Care strumpan som har öppen tå, men inte de andra strumporna. Du klipper då strumpan i den övre delen för att passa längden av din vad. Strumpan består av 58% Bomull, 31% Polyamid, 11% Elastan. När vi sitter eller står länge på jobbet är det lätt att ben och fötter svullnar upp och känns tunga, spända och ibland avdomnade, särskilt mot slutet av dagen. Även graviditet, övervikt och flygresor kan orsaka svullna fötter och ben, medan det i andra fall kan vara kroniska sjukdomar som ligger bakom. Oavsett orsak är det bra att veta att svullnaden kan motverkas och behandlas med motion och kompression med stödstrumpor. Även om du inte brukar ha problem med svullna ben och fötter är det bra att ha kompressionsstrumpor vid längre flygresor, eftersom långvarigt sittande i luften kan öka risken för blodpropp. Det gäller särskilt om du tillhör en riskgrupp, till exempel om du är gravid, äter p-piller, får hormonbehandling eller är över 60 år. Kompressionsstrumpor, eller stödstrumpor som de brukar kallas till vardags, är ett beprövat sätt att förebygga åderbråck och blodpropp. För att motverka och lindra effekterna av ett stillasittande eller stående jobb är det bra att ha på sig kompressionsstrumpor, som hjälper vadmuskelpumpen att pressa tillbaka blodet i venerna till hjärtat, där det får nytt syre innan det pumpas ut i kroppen igen. Medicinska kompressionsstrumpor erbjuder kompressionsterapi med medicinsk kompression klass I som har en vetenskapligt bevisad effekt. Medicinska kompressionsstrumpor bör inte förväxlas med övriga strumpor som har en lägre kompressionsnivå och ingen vetenskapligt evidensbaserad effekt.


För att hitta din strumpstorlek och för att passformen skall bli perfekt finns det tre mått du bör utgå ifrån (i nedan ordning):1) Omkretsen runt ankeln där den är som smalast (A). 2) Omkretsen runt vaden där den är som bredast (B).

Storlekstabell

Storlek 1. Omfång ankeln: 16-18 cm (A), omfång vaden: 27-31 cm (B). Strumpans längd: 31 Storlek 2 . Omfång ankeln: 17-20 cm (A), omfång vaden: 29-33 cm (B). Strumpans längd: 33 Storlek 3. Omfång ankeln: 20-24 cm (A), omfång vaden: 33-37 cm (B). Strumpans längd: 35 Storlek 4. Omfång ankeln: 22-26 cm (A), omfång vaden: 36-40 cm (B). Strumpans längd: 37 Storlek 5. Omfång ankeln: 24-28 cm (A), omfång vaden: 38-42 cm (B). Strumpans längd: 39 Storlek 6. Omfång ankeln: 27-37 cm (A), omfång vaden: 41-45 cm (B). Strumpans längd: 41 Storlek 7. Omfång ankeln: 30-41 cm (A), omfång vaden: 44-48 cm (B). Strumpans längd: 43 Mabs Care Cotton strumpan har en markering av en färgad söm upptill på utsidan som visar strumpans storlek.1 - Röd 2-Gul 3-Vit 4-Blå 5-Grön 6-Grå 7-Svart


Medicinteknisk produkt klass I, läs bipacksedeln noga innan användning.

Jämförpris 159 kr/PAR

EAN: 07350087737690

Upptäck flera produkter inom

Populärt just nu

Bronza Glow Drops

30 ML

Pris online369 kr

Våra egna vardagshjältar