Järntillskott och järntabletter

Med järntabletter och andra typer av järntillskott tillförs kroppen järn i form av järnfosfat. Kroppen kan nämligen inte ta upp denna mineral i ren form. Brist på järn är ganska ovanligt, men om du har det visar sig bristen ofta genom trötthet och svårigheter med koncentrationen. När det gäller mat får du i dig järn via animaliska livsmedel som kött, ägg och skaldjur men järn finns även i bland annat nötter och baljväxter. Här hittar du vårt sortiment av järntillskott i form av tabletter, kapslar och flytande.

Läs mer

Vad är järn bra för?

Järn är en livsviktig mineral som spelar en avgörande roll för kroppens funktion. Det är en viktig komponent i hemoglobin, den röda substansen i blodet, som ansvarar för att transportera syre från lungorna till resten av kroppen. Utan tillräckliga nivåer av järn kan kroppen inte effektivt syresätta sina celler, vilket kan leda till trötthet och nedsatt fysisk förmåga.

Förutom sin roll i blodet är järn också en nyckelingrediens i flera enzymer och är viktigt för produktionen av dopamin, ett hormon som påverkar våra muskelrörelser och humör. En balanserad nivå av järn bidrar till att upprätthålla både fysisk och mental hälsa.

Järntillskott för Kvinnor

Kvinnor har ofta ett större behov av järn på grund av blodförlust vid menstruation. Även amning och graviditet ökar behovet av järn. För att motverka järnbrist rekommenderas en järnrik kost, men ibland kan det vara nödvändigt att komplettera med järntillskott. Våra järntillskott är speciellt utformade för att tillgodose kvinnors behov och bidra till en optimal järnnivå.

Järntillskott för Män

Under puberteten ökar behovet av järn för både tjejer och killar på grund av den snabba tillväxten. Pojkar i åldern tonåren behöver ungefär 11 mg järn dagligen. Efter denna tillväxtfas, från 18 års ålder, minskar behovet något till 9 mg per dag.

Filtrera produkter

Visar 38 produkter

Visar 30 av 38