Hårborttagning med vax

Att använda vax som hårborttagning kan vara ett bra alternativ till rakning, då det ger ett mer långvarigt resultat. Ett vanligt sätt att vaxa sig hemma är med vaxningsremsor, så kallade strips. Vaxningsremsorna läggs på huden och dras sedan bort så att hårrötterna följer med. Precis när man drar bort remsan kan det göra lite ont, men det är inget som är farligt. Det finns olika typer av vax för olika syften och produkterna är gjorda för att vara så skonsamma mot huden som möjligt. Här hittar du vax för olika områden på kroppen så som benen, bikinilinjen och ansiktet från varumärken som VEET och Andrea.

Läs mer

Vaxa benen hemma

Det du ska tänka på när du vaxar benen hemma är att följa instruktionerna noga. Ofta ska remsorna läggas åt ett speciellt håll och dras bort mothårs. Det är även viktigt att ha kraft i rycket så att vaxningsremsan dras av snabbt och nära huden. Om du inte gör det på rätt sätt ökar det risken för inåtväxta hårstrån och blåmärken. Förbered huden genom att se till att den är ren och torr innan du börjar med vaxningen.

Vaxa bikinilinjen

Bikinilinjen är det området med hår som sitter precis utanför där trosorna täcker. Att vaxa bikinilinjen krävs lite mer försiktighet då huden där ofta är känsligare. För att vara säker på att din hud klarar av vaxning och du inte är överkänslig kan du testa ett litet område först. Se till så att huden inte reagerar negativt innan du fortsätter med resten. När du vaxar, ta små områden i taget. Även här är det viktigt att förbereda huden genom att se till att den är ren och torr.

Hur långt hår ska man ha när man vaxar?

För att vaxningen ska ge ett så effektivt resultat som möjligt är det bra om hårstråna är minst 5-6 mm långa innan du vaxar. Det är svårt att få till en bra vaxning om du har stubb eller väldigt korta hårstrån. Vänta i några veckor med hårborttagning innan du ska vaxa dig.

Här kan du läsa mer om olika typer av hårborttagning.

Filtrera produkter

Visar 14 produkter

Veet Expert Vaxremsor Normal Hud För Ben & Kropp

Vaxremsor 40 st

Pris online149 kr

Veet Expert Vaxremsor Torr Hud För Ben & Kropp

Vaxremsor 20 st

Pris online109 kr

Veet Vaxremsor Pure Sensitive Ben

Vaxremsor 20 st

Pris online89 kr

Veet Expert Vaxremsor Normal Hud För Ben & Kropp

Vaxremsor 20 st

Pris online99 kr

Veet Expert Vaxremsor Normal Hud För Bikini & Underarm

Vaxremsor 16 st

Pris online76 kr

Visar 14 av 14