Kolla prickarna

Kontrollera leverfläckarna hos oss. Hudcancer är en av de cancerformer som ökar mest i Sverige och det är viktigt att hålla koll på sina prickar så att man tidigt kan göra något åt det om man märker en förändring.

Tjänsten är pausad för att minska smittorisk

För att bidra till minskad smittspridning av covid-19 behöver vi pausa tjänsten Kolla prickarna på våra apotek runt om i landet.

Tjänsten öppnar igen när de kan genomföras på ett säkert sätt.

Så går det till

Vår personal gör leverfläckskontrollen genom att ta bild med teledermatoskop på den eller de prickar du är orolig för. Fotograferingen sker i avskildhet i ett eget rum. Bilderna skickas därefter till en hudspecialist på en specialistklinik för utvärdering. Inom högst 10 dagar kontaktar hudspecialisten dig för svar och konsultation av din prick. Vid en eventuell förändring hjälper de dig vidare med remiss till rätt instans för rätt vård.

Tänk på det här

Åldersgräns 18 år.

Du kan kontrollera upp till två prickar per besök.

Förbered dig inför besöket genom att raka området vid födelsemärket om området är täckt med mycket hår. Vi kan bara ta bilder på hudytor utan hår och har inte möjlighet att raka håret på plats. Om födelsemärket sitter på ett mycket intimt ställe, som till exempel könsorgan, ber vi dig istället kontrollera det hos en läkare.

Kvinna som skrattar

Priser

Antal prickarPris
En prick300:-
Två prickar450:-

Kolla prickarna på följande apotek:

Tjänsten är pausad tillsvidare för att bidra till minskad smittspridning av covid-19. När vi öppnar igen kan du kolla dina prickar på dessa apotek. En kontroll av din prickar utförs då i mån av tid under apotekets öppettider.

Dalarnas län

Kronans Apotek Falun - Holmtorget 1, Falun

Skåne län

Kronans Apotek Väla Centrum - Marknadsvägen 9, Ödåkra