Kolla prickarna

Kontrollera leverfläckarna hos oss. Hudcancer är en av de cancerformer som ökar mest i Sverige och det är viktigt att hålla koll på sina prickar så att man tidigt kan göra något åt det om man märker en förändring.

Nu öppnar vi igen

Det är viktigt att ta hand om sig själv, även under pandemin. Därför öppnar vi vissa Hälsa och Vård-tjänster igen. Vi öppnar bara de tjänster som vi nu kan genomföra på ett säkert sätt.

Förutsättningarna för att erbjuda tjänsterna på ett smittsäkert sätt är:

  • Tjänsterna erbjuds endast till friska och symptomfria kunder. Hälsodeklaration är därmed obligatoriskt att fylla i för alla tjänster.
  • Tjänsterna utförs av friska och symptomfria medarbetare
  • Hygienrutiner fortsätter att efterföljas dvs tvätta och sprita händer samt att sprita av utrustning och ytor

Så går det till

Vår personal gör leverfläckskontrollen genom att ta bild med teledermatoskop på den eller de prickar du är orolig för. Fotograferingen sker i avskildhet i ett eget rum. Bilderna skickas därefter till en hudspecialist på en specialistklinik för utvärdering. Inom högst 10 dagar kontaktar hudspecialisten dig för svar och konsultation av din prick. Vid en eventuell förändring hjälper de dig vidare med remiss till rätt instans för rätt vård.

Tänk på det här

Åldersgräns 18 år.

Du kan kontrollera upp till två prickar per besök.

Förbered dig inför besöket genom att raka området vid födelsemärket om området är täckt med mycket hår. Vi kan bara ta bilder på hudytor utan hår och har inte möjlighet att raka håret på plats. Om födelsemärket sitter på ett mycket intimt ställe, som till exempel könsorgan, ber vi dig istället kontrollera det hos en läkare.

Kvinna som skrattar

Priser

Antal prickarPris
En prick300:-
Två prickar450:-

Kolla prickarna på följande apotek:

Dalarnas län

Kronans Apotek Falun - Holmtorget 1, Falun För att vara säker på att få önskad tid - Boka tid online