Kolla prickarna

Kontrollera leverfläckarna hos oss. Det är viktigt att hålla koll på sina födelsemärken (leverfläckar) för att undvika hudcancer. Hudcancer är en av de cancerformer som ökar mest i Sverige och det är viktigt att hålla koll på sina prickar så att man tidigt kan göra något åt det om man märker en förändring.

Tjänsten är pausad för att minska smittorisk

På grund av rådande situation med coronavirusets spridning kan vi inte erbjuda tjänster som ansiktsbehandlingar, blodtrycksmätning och liknande. Tjänsterna öppnar igen när de kan genomföras på ett säkert sätt.

Så går det till

Vår personal gör leverfläckskontrollen genom att ta bild med teledermatoskop på den eller de prickar du är orolig för. Fotograferingen sker i avskildhet i ett eget rum. Bilderna skickas därefter till en hudspecialist på en specialistklinik för utvärdering. Inom högst 10 dagar kontaktar hudspecialisten dig för svar och konsultation av din prick. Vid en eventuell förändring hjälper de dig vidare med remiss till rätt instans för rätt vård.

Tänk på det här

Åldersgräns 18 år.

Du kan kontrollera upp till två prickar per besök.

Förbered dig inför besöket genom att raka området vid födelsemärket om området är täckt med mycket hår. Vi kan bara ta bilder på hudytor utan hår och har inte möjlighet att raka håret på plats. Om födelsemärket sitter på ett mycket intimt ställe, som till exempel könsorgan, ber vi dig istället kontrollera din fläck hos en läkare.

Priser

Se prislista för alla tjänster här

Kolla prickarna på följande apotek

Denna tjänst erbjuds och utvärderas på Kronans Apotek Falun.

Kvinna som skrattar