Makeup för dina ögon

Här ger vi dig tips hur du kan göra dig finare och förstärka dina drag. Många föredrar en enkel och naturlig sminkning på dagen med hudnära, neutrala toner. För utekvällar och fest kan det vara roligt att sminka sig med mörkare eller mer djärva färger.

Makeup för dagen

Välj en naturlig ögonskugga och applicera den lätt runt din globlinje - den linje som markerar slutet på ögonlocket. Använd sedan en ljus nyans under ditt ögonbryn för att kunna ge din blick det "lilla extra lyftet". Detta är även ett bra sätt att rama in dina ögonbryn på. Applicera sedan eyeliner eller kajal i den färg du önskar för att göra din blick intensivare.

Använd en mascara som passar dina fransar. Använd en liten borste om du har korta fransar och en större borste till längre fransar. Ifall du har raka fransar passar en böjd borste. Applicera mascaran från fransrötterna mot topparna med zickzack-rörelser. Två tunnare lager ger bättre resultat än ett tjockt.

Makeup för kvällen

Välj nyans på din ögonskugga beroende på vilken makeup du önskar. Med många olika färgval i din ”makeupgarderob” kan du byta färg efter humör, klädsel och tillfälle. En flytande eyeliner ger en dramatisk och definierad ögonlook. Ifall du använder lösögonfransar är eyeliner ett bra sätt att dölja fransraden. Ett tips är att först måla en linje med kajalpenna längs fransraden, så blir det lättare att applicera eyelinern på denna.

En inliner är en kajal- och konturspenna. Välj en ljus nyans för att ”öppna upp” ögat eller en mörk om du vill få en mer intensiv blick. Välj mascara efter längden på dina fransar. Applicera från roten på fransen med zickzack-rörelser.

Senast granskad 2021-09-17