Tillbaka till Hårvård

Tips för att slippa fett hår

Fettet som får håret att se oljigt ut kommer från talgkörtlarna vid hårsäckarna. Hur mycket fett som produceras av talgkörtlarna är till viss del ärftligt och varierar från person till person. Fett hår är ofta inte ett tecken på dålig hygien, utan kan tvärtom bero på att håret tvättas för ofta. Här hittar du några tips på hur du kan få håret att se nytvättat och luftigt ut längre.

Tvätta håret rätt och lagom mycket

Det är frestande att tvätta håret ofta för att hålla det fräscht och luftigt, men för mycket tvättande är uttorkande för hårbotten och leder till att huden producerar ännu mer talg. Försök att tvätta håret som mest ett par gånger i veckan med bra produkter som vårdar ditt hår. Det kan låta motsägelsefullt, men ett bra schampo bevarar de naturliga oljorna i håret eftersom det skyddar hårbotten från att torka ut.

1000x1000 kvinna ler stort

Rätt produkter för din hårbotten

Många hårprodukter är lämpade för särskilda hårtyper. Kom ihåg att det viktigaste när du väljer produkter är att välja det som passar din hårbotten bäst. Om du har torra toppar men fet hårbotten är det produkter för fett hår som du bör välja.

Senast granskad 2024-02-08