Fixa naglarna med hemmamanikyr

Det är enklare än du kanske tror att fixa en proffsmanikyr hemma. Här går vi igenom steg för steg allt du behöver veta för att få naglar lika fina som på salong.

Steg 1: Förbered naglarna

Mjuka upp nagelbanden i en skål med lagom varmt vatten med en droppe olja i 5 minuter. Använd en nagelbandsremover som får verka några minuter innan du varsamt skrapar bort nagelbandsrester på nageln och föser tillbaka nagelbanden. Fila till en form du trivs med, gärna med glasfil. Jämna gärna ut nagelytan med en polerfil – nagellack fäster bäst på en slät nagel. Till sist ser du till att inga oljerester finns kvar på dina naglar. Använd lite nagellacksremover eller en särskild nagelrengörare.

Steg 2: Grunda med baslack

Ett baslack fyller flera funktioner. Ditt nagellack fäster bättre och håller därför längre, och dina naglar skyddas mot missfärgningar. Applicera ett tunt lager som får torka innan du applicerar ditt färgade lack.

Hemmamanikyr 767x767

Steg 3: Lacka rätt

Dags att välja färg! Ta inte upp för mycket lack på borsten, hellre två tunna lager än ett tjockt och kladdigt. Börja måla i nagelns mitt, och låt lite bar yta vara kvar mellan färgen och nagelkanterna. På så sätt ser naglarna smalare och mer eleganta ut. Låt första lagret torka innan du målar på andra lagret. Nagellack av geltyp håller längre och ger extra glansig yta.

Steg 4: Avsluta med överlack

Ett överlack ger glans och förlänger hållbarheten på din manikyr. Många överlack gör också att lacket torkar snabbare.

Steg 5: Smörj med nagelolja

En nagelolja vårdar och stärker både dina naglar och nagelbanden. Ta för vana att smörja minst en gång om dagen och alltid innan läggdags.