Fodertillskott

När din hund eller katt inte mår bra finns det hjälp att få. Här berättar vi hur du kan använda fodertillskott för att komma tillrätta med några av de vanligaste problemen, som diarré, artros och hudproblem.

Ont i magen

Vid tillfällig och okomplicerad diarré hos hund eller katt kan fodertillskotten Canikur eller Canikur Pro hjälpa. Alla hundar och katter kan använda Canikur eller Canikur Pro, såvida det inte finns någon känd överkänslighet sedan tidigare.

Canikur tabletter har en stoppande effekt på diarrén och verkar även rehydrerande genom att återställa vätske- och saltbalansen. Canikur Pro innehåller probiotika, som gynnar de goda bakterierna i tarmen och på så sätt konkurrerar ut de patogena – ”dåliga”– bakterierna, och prebiotika, som ser till att transportera ut de patogena bakterierna. Förebygger även vidarespridning av smitta från de patogena bakterierna i tarmen. Man kan alltid prova att ge Canikur eller Canikur Pro till sin hund eller katt så länge de är pigga, hänger med och verkar må bra i allmänhet. Märker du att diarrén inte går över, att hunden eller katten inte blir bättre på några dagar eller om de börjar kännas hängiga, inte äter lika bra eller om du upptäcker blod i diarrén så ska du kontakta din veterinär.

Ont i lederna

Vid till exempel artros eller andra ledproblem kan du använda fodertillskottet Seraquin, vars innehåll bidrar till att stötta leder och ledbrosk. Ger man Seraquin som ett komplement om hunden eller katten går på ett receptbelagt läkemedel kanske man till och med kan sänka dosen på läkemedlet och minska risken för att det ska uppstå biverkningar. Seraquin är inte farligt att ge och ger inga biverkningar.

Innehållet i Seraquin hjälper till att få ledbrosket mjukt och spänstigt. Sätt gärna in Seraquin redan innan det har gått så långt att hunden eller katten har utvecklat några skador på ledbrosket så att ledbrosket har börjat nötas bort. När ett ledbrosk är bortnött kan man inte med hjälp av något fodertillskott få tillbaka det.

När det kliar i pälsen

Har din hund eller katt problem med hud och päls, till exmepl klåda, mjäll eller fäller den mycket rekommenderas Viacutan Plus. Det är bra även till hundar och katter som kan bli lite röda i huden och som har utslag. Sammansättningen i Viacutan Plus är uppbyggd för att rikta in sig på hudproblem. Det kan fungera som ett bra komplement till andra behandlingar och även minska dosen av dem. Om hunden eller katten är matt i pälsen eller om de måste äta något dietfoder som ger dem sämre päls så kan du också ge Viacutan Plus. Eftersom Viacutan Plus är så koncentrerat behöver man inte ge en hög dos och då påverkar det inte vikten. Alla hundar och katter kan använda Viacutan Plus såvida det inte finns någon känd allergi mot innehållet. Kontakta din veterinär om du är osäker.