Tillbaka till Ansiktsvård

Koreansk hudvårdsrutin med 10 steg

Koreansk hudvård, även kallat K-Beauty har blivit känt för sina enkla men effektiva produkter. Oftast består en koreansk hudvårdsrutin av upp till så många som 10 steg. Varje steg fyller sin unika funktion och ger huden en återfuktad känsla med mycket lyster. Hur många steg du väljer att ha i din rutin är beroende på vad just din hy behöver. Här går vi igenom vad varje steg innebär och tipsar om passande produkter.

Vad är K-beauty?

Det som koreansk hudvård bygger på är rengöring, återfuktning och solskydd. De 10 olika stegen är till för att förhöja varandra och ska helst användas i en speciell ordning för bästa resultat. Något att tänka på är att produkten först i rutinen ska vara tunnast i konsistensen. Ju längre in i rutinen du kommer, desto fylligare. 10 steg kan låta mycket, men när du kommit in i det och förstår de olika stegen kommer det kännas enkelt. Här går vi igenom de olika stegen och tipsar om olika produkter.

1. Oljebaserad rengöring

I en koreansk hudvårdsrutin använder man så kallad dubbelrengöring. Den första rengöringen som ska vara oljebaserad, hjälper till att lösa upp och få bort orenheter, överflödig talg och smuts i ansiktet. Oljerengöring är en effektiv sminkbortagning och tar även bort solskydd.

Senast uppdaterad 2023-11-29